Hond van dakloze man bleef 12 uur lang bij zijn dode lichaam zitten.

Een trouwe hond van een dakloze persoon die dood in de straten van Londen lag, bleef 12 uur lang na zijn overlijden bij hem zitten – waardoor de politie de man kon identificeren.

Het lichaam van de dakloze Nick (53) werd op 23 februari door de politie aangetroffen in Elephant and Castle. Hij was eerder die dag vertrokken voor een wandeling en had zijn bezittingen in het centrum van Londen achtergelaten.

Toen hij in het zuiden van Londen overleed, had hij geen documenten op zak. Maar zijn hond Scarper bleef 12 uur lang bij hem zitten.

Michelle Clark van de liefdadigheidsinstelling Dogs on the Streets (Dots) kende Nick en Scarper, en de hond stond in hun database geregistreerd op naam van Nick. In deze database zijn honderden honden opgeslagen en ze hebben allemaal een uniek nummer op hun halsbandje.

Toen de agenten Michelle belden om de man te identificeren, had ze maar vijf seconden nodig om te beseffen wie de eigenaar was.

Ze zei: “Scarper week niet van zijn zijde, hij bleef letterlijk naast hem zitten.”

Michelle ving de hond tijdelijk op en droeg hem daarna over aan de moeder van Nick. Ze vertelde aan The Standard: “Het was erg emotioneel, maar wat zo hartverwarmend is, is dat zowel zijn moeder als ik zeiden dat er nog altijd een beetje Nick in de buurt is omwille van de hond, en de hond is zo mooi.”

Michelle richtte ook een crowdfundingcampagne op om de moeder van Nick te helpen met de begrafeniskosten.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Metro en Dots