Meteen naar de inhoud
Home » Een hond en een cheeta ontmoetten elkaar als baby’s. Kijk waar ze nu zijn!

Een hond en een cheeta ontmoetten elkaar als baby’s. Kijk waar ze nu zijn!

  • door

Als een moeder haar baby verstoot, breekt dat harten. En als het een baby met gezondheidsproblemen is, wordt het nog moeilijker. Dat is tegelijk het moment waarop een vriend het verschil tussen leven en dood kan betekenen. En dat is ook in het onderstaande verhaal het geval. In deze video zien we het verhaal van Ruuxa, een cheeta van de dierentuin van San Diego, en zijn beste vriend, de hond Raina.

Ruuxa was de enige kitten die zijn moeder had. Mama liet hem echter moederziel alleen aan zijn lot achter. Maar dat zou het personeel van de San Diego Zoo niet zomaar laten gebeuren. Ze wisten dat Ruuxa een broertje of zusje nodig had, en daarom stelden ze hem aan Raina voor.

Ze mochten samenwonen – dat was immers het hele opzet van hun ontmoeting.

Maar dan ontdekten de verzorgers iets hartverscheurend: Ruuxa leed aan een genetische afwijking genaamd chondrodysplasie, een groeistoornis waardoor zijn benen naar binnen groeiden. Dat betekende dat hij een operatie moest ondergaan en de affectie van Raina meer dan ooit zou nodig hebben.

Hun verzorgers vreesden dat ze de twee tijdens de behandeling zouden moeten scheiden, maar daar wilde dit duo niets van weten! Raina was erg voorzichtig met de verbanden van Ruuxa en de verzorgers wisten dat de cheeta sneller zou herstellen dankzij de goede zorgen van zijn zusje Raina.

Van zodra Ruuxa genezen was, werd hun band alleen nog maar sterker. Vandaag zijn Raina en Ruuxa nog altijd samen, en dat zal voor de rest van hun leven ook zo blijven. Bekijk hun verhaal hieronder en je zult meteen beseffen dat dit iets uit een sprookje is. DEEL het vervolgens met je vrienden!

Lees ook Dit gebeurt er met je lichaam als je 3 dadels per dag eet. Ik had geen idee!

Bron en afbeeldingen: Pawpulous

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.