Meteen naar de inhoud
Home » Hond zit onder de modder en vuil – dan wordt hij gered door een dierenliefhebber

Hond zit onder de modder en vuil – dan wordt hij gered door een dierenliefhebber

  • door

Elke keer wanneer ik hoor dat een dier slecht behandeld wordt, word ik ontzettend kwaad. Ik kan me niet voorstellen dat iemand een onschuldig dier kwaad kan doen.

 

Maar het doet me altijd goed om te horen van dierenliefhebbers die bereid zijn om hun tijd te steken in het helpen van dieren in nood, zoals deze schattige hond, die op straat in Engeland aangetroffen werd, vies en met pijn.

Toen de hond gevonden werd, wist niemand wat het was – maar nadat zijn vacht geschoren was, werd pas zichtbaar wat voor lieverd er onder schuil ging.

Ongeacht hoe een hond eruit ziet of zich gedraagt, of hoeveel benen of ogen het beestje heeft, het verdient nog steeds liefde. Maar jammer genoeg was dit niet het geval voor de kleine Lhasa Apso, Soldier, die door een vrouw, Harriet Chaplin, gevonden werd op straat in Leeds, Engeland.

In eerste instantie kon Harriet niet eens zien dat Soldier een hond was, laat staan welk ras hij was. Harriet was geschokt door zijn vuile, verstrengelde vacht en wist dat ze snel moest handelen.

Daarom bracht ze de kleine Soldier met spoed naar de dierenarts, die hem onmiddellijk onderzocht. De vacht van Soldier was zo in de knoop geraakt dat één van zijn poten aan zijn oor vastzat en de vacht rondom zijn ogen uitviel.

“De vacht van de hond was zo ernstig verstrengeld. Zoiets heb ik nooit eerder gezien. Ik denk dat hij in dit gebied was gedumpt of van een huis in de buurt afkomt, aangezien ik niet denk dat hij in deze staat ver heeft kunnen lopen,” vertelde Harriet aan Metro.

De enige manier waarop de dierenartsen de vacht van Soldier konden verwijderen was door hem te verdoven voordat ze aan de lange, delicate ingreep begonnen.

Heidi Jenner, hoofdinspecteur van de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) had nooit eerder zoiets gezien. Ze vertelde aan Metro dat de RSPCA op zoek is naar meer informatie over wat er met Soldier gebeurd is. Gelukkig heeft de Lhasa Apso inmiddels een nieuw huis.

Hopelijk, zal de schattige kleine hond nu alle liefde krijgen die hij verdient.

Elk dier verdient een liefdevol thuis en een gelukkig leven! DEEL dit artikel als je het daarmee eens bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.