Meteen naar de inhoud
Home » Een huurster hoort rare geluiden in de gang. Als ze in het donker staat, krijgt ze bijna een hartaanval.

Een huurster hoort rare geluiden in de gang. Als ze in het donker staat, krijgt ze bijna een hartaanval.

  • door

Het is een bijzonder koude winterdag in de Russische stad Obninsk, als een aanhoudend huilen door de verlaten gangen van een flatgebouw klinkt.

In het pand woont ook al 3 jaar een kat, die door de bewoners van het complex wordt gevoerd en verzorgd.

Terwijl een van de bewoonsters het dier wil gaan verzorgen en bang is dat iemand het pijn zou kunnen komen doen, wandelt ze door de verlaten donkere gang om te zien hoe het met het beest gaat. Maar als ze een blik in de doos werpt, waarin de kat altijd graag slaapt, gelooft ze haar ogen niet.

De kat heeft zich verstrengeld om een baby, die daar door zijn ouders gewoon in de koude kelder te vondeling is gelegd. Gelukkig had de kat er geen slechte dingen mee uitgevoerd. Integendeel. Hij had he kind met zijn zijn harige lijf heerlijk verwarmd.

Naast de baby ligt een zak met luiers en babyvoeding. Zo te zien maakt de kleine het goed. Als een ziekenwagen arriveert, loopt de kat helemaal mee naar de ambulance als het personeel van de wagen de baby meeneemt.

Het afscheid van zijn nieuwe kleine vriend valt hem zwaar en nog vele uren later zit de kat op straat te wachten op de terugkeer van de baby.

In het ziekenhuis wordt duidelijk, dat het lieve jongetje gezond is. Men schat, dat hij ongeveer 3 maanden oud is en hij wordt goed verzorgd.

Een verpleegster vertelt: “Veel stadsbewoners willen helpen. Ze vroegen ons, of we babyvoeding, speelgoed of andere dingen nodig hadden.” Ondertussen zoekt de politie naar de ouders van de jongen. En de kat? Die wordt door alle bewoners van de flat extra verwend met grote porties voer en eindeloos veel aaitjes.

Niemand kan vertellen hoe lang de baby al in de doos lag, maar zonder de warmte van de kat zou hij ernstig onderkoeld zijn geraakt of mogelijk zelfs zijn bevroren. Hopelijk komen voor zowel de baby alsook voor de kat voor altijd liefdevolle mensen op hun pad, die zich hun lot aantrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.