Meteen naar de inhoud
Home » Iedereen is blij wanneer dit koppel een kind krijgt – maar je raadt nooit wat ze zo uniek maakt

Iedereen is blij wanneer dit koppel een kind krijgt – maar je raadt nooit wat ze zo uniek maakt

  • door

Een zeer bijzondere familie uit Ecuador heeft recentelijk de krantenkoppen gehaald. Fernando Machado en Diane Rodriguez zijn namelijk geen gewone ouders.

 

De twee kregen samen een kind, maar het volgende maakt ze uniek: Fernando is de biologische moeder en Diane Rodriguez de biologische vader. Fernando en Diane zijn transgender.

“We zijn hetzelfde als alle andere gezinnen. Hoewel we misschien niet dezelfde rechten hebben, zijn we wel degelijk hetzelfde,” vertelde Fernando aan BBC.

Voordat de twee eind vorig jaar ouders werden, waren Fernando en Diane al belangrijke rolmodellen voor transgenders wereldwijd. Met de geboorte van hun eerste kind, zijn de twee nog grotere rolmodellen voor de gemeenschap geworden: zij zijn het eerste transgender koppel in Zuid-Amerika dat een kind krijgt, schrijft Independent.

Fernando werd als vrouw geboren, en Diane als man. Maar ze voelden zich beiden niet op hun gemak in hun genderrollen. De twee hadden de moed om van de norm af te stappen en zichzelf te zijn. Fernando gaat nu door het leven als vrouw, en Diane als man. Toch hebben ze geen geslachtsverandering ondergaan, omdat ze zich beiden op hun gemak voelen in hun lichaam, ondanks dat dit lichaam afwijkt van het geslacht waarmee ze zich identificeren.

Vandaag is het stel gelukkiger dan ooit – en dromen ze al stiekem over gezinsuitbreiding.

Het is ontzettend moedig om los te breken van het oordeel van anderen en echt jezelf te zijn! Ik wens dit onconventionele gezin veel geluk! Deel dit bericht om anderen te laten weten dat liefde alles overwint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.