Meteen naar de inhoud
Home » Iedereen in Nederland maakt op dezelfde manier de deur open, en de achterliggende gedachte is geniaal!

Iedereen in Nederland maakt op dezelfde manier de deur open, en de achterliggende gedachte is geniaal!

  • door

Heb je ooit van de Dutch reach gehoord? Waarschijnlijk niet, want voor ons is de manier waarop we de autodeur openen heel normaal, maar andere landen beginnen het op te merken en hebben het deze naam gegeven. Door middel van de “Dutch reach” zou je zo maar een leven kunnen redden, en ze beginnen het zich in andere landen te realiseren.

De Dutch reach is een bepaalde manier van het openen van je autodeur die potentiële ongelukken makkelijk kan vermijden. Het is totaal niet moeilijk. Sterker nog, het is zo simpel dat we niet eens door hebben hoe goed het is. Het gebeurt namelijk tamelijk vaak dat fietsers vlak langs auto’s rijden terwijl de deur open klapt.

Volgens de League of American Bicyclists is het zelfs de meest voorkomende botsing tussen auto en fiets. In Groot Brittannië gebeurt het ook zo’n 600 keer per jaar. De Dutch reach houdt in dat je de deur met de verste hand open maakt, zodat je genoodzaakt bent om een beetje te draaien en over je schouder te kijken of er iets aan komt. Inmiddels is het zelfs een verplichting bij het rijexamen.

 

Bekijk de volgende video:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.