Meteen naar de inhoud
Home » Iets sloeg op zijn achterhoofd. 10 dagen later kijkt hij naar zijn lichaam en kan zijn tranen niet bedwingen.

Iets sloeg op zijn achterhoofd. 10 dagen later kijkt hij naar zijn lichaam en kan zijn tranen niet bedwingen.

  • door

Toen hij de straat overstak, zag hij het gevaar niet. Plotseling voelde hij een klap op het achterhoofd. Een auto had de jongeman aangereden en hem 15 meter verder tegen een lantaarnpaal geslingerd. “Ik keek achterom en zag mijn been. Het was verminkt en van mijn lichaam afgerukt. Op dat moment voelde ik geen pijn of angst”, herinnert Sergey zich.

Sergey lag na dit vreselijke ongeluk een volle week in coma. De dokters konden zijn been niet redden. 9 maanden lang moest hij in het ziekenhuis verblijven: “Ik at en ik at. Ik maakte me geen zorgen meer over mijn uiterlijk. Ik wilde alleen maar overleven. Ik lag de hele tijd in bed en kon me nog nauwelijks bewegen.”

Toen Sergey eindelijk naar huis kon, dacht iedereen dat hij in een depressie zou verzinken. Maar de jongeman verraste iedereen. Hij had zijn hele leven voor zich en het verlies van zijn been zou hem niet verhinderen zijn dromen na te jagen.

Zoals zovele steden in Rusland zijn deze niet echt vriendelijk voor gehandicapten. Sergey merkte dat hij sterke spieren nodig had om zich in de stad te verplaatsen. Het was onmogelijk voor Sergey om met een rolstoel naar de gym te gaan. Dus vroeg hij zijn ouders om een fitnesstoestel te kopen, zodat hij thuis zou kunnen trainen.

De man die het ongeval veroorzaakte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar en een schadevergoeding van 22.000 euro. Maar een maand na zijn veroordeling overleed de man aan kanker. “We hebben het geld nooit gezien. Ik wilde het ook niet aan de erfgenamen vragen, want zij zijn hier tenslotte niet verantwoordelijk voor”, vertelt Sergey.

Zijn familie is echter niet rijk en moest al veel geld aan de behandeling van Sergey uitgeven. Ondertussen spaart Sergey zo goed en kwaad als het kan voor een beenprothese.

Sergey is vandaag een heuse ster op Instagram. Hij heeft ondertussen 100.000 volgers die zijn transformatie op de voet volgden. Hij verdient zijn geld als model voor een sportmerk. Zijn grote droom is om aan de Paralympics deel te nemen. “Ik verloor mijn been, maar niet mezelf”, vertelt hij.

Sergey heeft ondertussen vele vrienden, houdt van sport en wandelen, en zelfs dansen doet hij geregeld. Hij geniet zichtbaar van elke beweging die hij kan maken. En ja, hij speelt ook hockey, ook al is het een beetje anders dan hij in zijn jeugd had voorgesteld.

Een verschrikkelijk ongeval veranderde voorgoed het leven van deze jongen. Maar ondertussen weet hij het leven wel meer te waarderen. Hij laat geen enkele dag zomaar voorbijgaan. Wat een inspiratiebron!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.