Meteen naar de inhoud
Home » INDRUKWEKKENDE politieactie. Een autobaan wordt afgezet omwille van een ongewone weggebruiker… een gewonde adelaar!

INDRUKWEKKENDE politieactie. Een autobaan wordt afgezet omwille van een ongewone weggebruiker… een gewonde adelaar!

  • door

Autobestuurders in Clearwater, Florida, vonden een gewonde adelaar op de baan. Ze probeerden het nobele dier van de baan te jagen maar de vogel wilde niet bewegen. Er zat niets anders op dan de politie in te schakelen. Het was duidelijk dat de adelaar niet van zin was zich te bewegen.

Toen de politie aankwam, werd er onmiddellijk beslist om de baan dan maar volledig te blokkeren tot vrijwilligers van het Owl’s Nest Sanctuary for Wildlife de situatie kwamen oplossen. Na een kort onderzoek werd duidelijk dat de adelaar een snack had gevonden op de baan en vervolgens werd aangereden door een auto.

Het Clearwater Police Department gaf de volgende kommentaar op hun Facebook pagina. “Clearwater Police and Clearwater Fire & Rescue waren vanmorgen ter plaatse… een gewonde adelaar zat midden op de weg. Het zag ernaar uit dat het dier aangereden was. Agenten en brandweerlui werkten samen met vrijwilligers van de dierenbescherming om het dier mee te nemen voor behandeling. De rechtervleugel van de adelaar was gewond.”

Eens het dier gevangen werd genomen, brachten de vrijwilligers hem naar een dierenarts voor een grondig onderzoek.

De artsen merkten dat de vogel een gebarsten ulnabot in zijn rechtervleugel had en daar moest zo snel mogelijk iets aan gedaan worden!

Gelukkig overleefde het dier de operatie en herstelde vlot aan zijn verwondingen. Opnieuw publiceerde het Clearwater Police Department een post op Facebook. “De adelaar is geland in Busch Gardens, waar hij behandeld werd voor een gebroken vleugel en enkele kneuzingen. De barst in het bot werd verzorgd en de rehabilitatie loopt vlot. Het dier zal worden vrijgelaten op dezelfde plek waar het gevonden werd eens het weer op krachten is.”

“Deze adelaar heeft veel geluk gehad,” zegt Kris Porter van de dierenbescherming.

Adelaars zijn een beschermde diersoort in de VS. Het overvloedig gebruik van pesticiden schroefde de populatie ernstig terug maar het ziet er nu naar uit dat de Amerikaanse adelaar er weer bovenop aan het komen is. Toch is het van belang voor ieder exemplaar te zorgen, daarom tillen de autoriteiten ze zwaar aan dit geval.

Je kan hier een video bekijken van het indrukwekkende dier.

Wat zou jij doen als je een adelaar op de baan vindt? Samen kunnen we ervoor zorgen dat er weer vele adelaars in de VS leven!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bronnen: Facebook/Clearwater Police Department, Inside Edition

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.