Meteen naar de inhoud
Home » IS DIT DE LANGSTE KAT TER WERELD?

IS DIT DE LANGSTE KAT TER WERELD?

  • door

De Australische kat Omar heeft waarschijnlijk een wereldrecord in handen. De kater is maar liefst 1.20 meter lang en weegt veertien kilo. Zijn baasje besloot hem op Instagram te plaatsen en sindsdien is de kater een echte hit.

Als kitten was Omar de kat een heel normaal beestje. Alleen: de kater bleef maar groeien en is nu waarschijnlijk de langste kat ter wereld met zijn 1.20 meter. Ondanks deze indrukwekkende omvang gedraagt Omar zich als een echte kat. “Hij zal nooit over een hek springen en houdt ervan om zich te verstoppen op kleine plaatsen”, zegt zijn baasje Stephy Hirst. Alleen in bed slapen bij zijn baasjes is er niet bij, omdat het beest te veel plaats inneemt.

De Australische besloot de kater twee weken geleden op Instagram te plaatsen en het dier was direct een hit. Omar heeft ondertussen al meer dan 24.000 volgers.

Binnenkort komen de medewerkers van het Guinness Book of Records langs om de kat op te meten en uit te roepen tot de allerlangste kat van de hele wereld. Momenteel staat het record op naam van de Britse kat Ludo. Deze viervoeter is ook een Maine Coone en is exact 1,18 meter lang. Dat kattenras staat bekend voor zijn grote omvang, intelligentie en zachte karakter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.