Meteen naar de inhoud
Home » Ze is moeder en professioneel surfer, en heeft maar één arm. Voor haar is niets onmogelijk.

Ze is moeder en professioneel surfer, en heeft maar één arm. Voor haar is niets onmogelijk.

  • door

Er zijn veel mensen die in hun leven doen wat ze graag doen. Maar compleet gepassioneerd over hun werk, dat zijn er veel minder. Er zijn er die niet de stoppen zijn als het om hun beroep gaat, en hun beroep is eerder een passie  dan een manier om geld te verdienen.

We stellen je Bethany Hamilton voor, een professioneel surfer die heel wat watertjes doorzwommen heeft. Maar ondanks alle moeilijkheden en obstakels die ze te verduren kreeg, gaf ze haar liefde voor de zee en de golven nooit op.

Ze begon te surfen toen ze nog heel klein was en op Hawaï woonde. Ze behaalde haar eerste gouden medaille toen ze acht was. Maar in 2003 slaat het noodlot toe, ze is dan 13. Ze werd aangevallen door een haai en verloor haar arm. Dat hield haar niet tegen om te blijven surfen.

Ze werd steeds beter. Hoewel ze een arm minder heeft, ze surft net zo goed als elk ander surfer. Ze bleef deelnemen aan wedstrijden en verdiende vele gouden medailles. Tegelijk ontpopte ze zich als een groot voorbeeld en bron van inspiratie voor iedereen die het een beetje moeilijk heeft in het leven. Ze geeft hoop aan de wanhopigen. Bethany leert ons, er bestaat altijd een weg naar de overwinning!

Bethany schreef haar autobiografie en haar verhaal werd verfilmd. Vanaf dat moment begon Bethany ook inspirerende toespraken te houden. Wat ze nooit zou opgeven in haar leven, echter, was surfen. Zelfs toen ze zwanger was en de dokters haar vertelden dat het gevaarlijk kon zijn voor haar kind, ging ze fluitend door.

Bethany zegt dat ze in complete vrede verkeert als ze tussen de golven op haar plank staat. Ze voelt zich er thuis. Ze leeft voor en van het surfen en heeft daarmee haar diepste droom waargemaakt. Ook haar zoontje Tobias is gek van de zee en het is duidelijk waar dat vandaan komt.

Het is de liefde voor de zee die Bethany zo sterk maakt, zegt ze zelf. Wat een sterke, indrukwekkende vrouw! Wij zijn fan!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Bron: Bethany Hamilton – Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.