Meteen naar de inhoud
Home » Dít is de reden waarom je nóóit je haar mag kammen of borstelen als het nat is!

Dít is de reden waarom je nóóit je haar mag kammen of borstelen als het nat is!

  • door

Kam jij je haar als het nog nat is?

Kan je jouw haardos het beste omschrijven als een grote bos met gespleten haarpunten? Smeer je masker na masker in je haren maar is de glans ook ver te zoeken en kom je er nauwelijks doorheen na het douchen? Dan is het wellicht tijd om je haar-routine eens kritisch onder de loep te nemen, want er gaat ergens iets grondig fout. 

Gespleten punten en dof haar, daar wordt helemaal niemand vrolijk van. Toch hebben veel dames er dagelijks mee te maken, ondanks dat ze regelmatig bijpunten en intensief conditioner gebruiken. Je kan je een ongeluk smeren, maar er is één fout die een groot deel van de vrouwen elke dag maakt na het douchen. Kam jij je haar ook als het nog nat is? Niet doen, want nat haar + borstel = gespleten haarpunten. Ons haar is op zijn breekbaarst wanneer het nog nat is. Als het eenmaal droog is wordt het beschermd door natuurlijke oliën, maar voor nat haar geldt dit nog niet. Als je dus met de borstel door je natte haardos gaat, breekt het veel sneller af.

Kom jij echt niet door je haren heen als je het niet meteen kamt na het douchen? Of heb je echt geen tijd om je haar eerst te laten drogen voordat je er met de borstel doorheen gaat? Dep je haar dan eerst voorzichtig droog met een handdoek, spray er wat leave-in conditioner in en kam het dan door met je vingers. Als het echt niet anders kan, gebruik dan een borstel van dierenhaar en zeker geen borstel met plastic pinnetjes of een plastic balletje op het einde.

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.