Meteen naar de inhoud
Home » Het is zijn taak om patiënten naar andere kamers te verhuizen. Maar kijk wat de camera vastlegt…

Het is zijn taak om patiënten naar andere kamers te verhuizen. Maar kijk wat de camera vastlegt…

  • door

Lindon Beckford is een “transporteur” in het Beth Israel Deacones Medical Center in Boston. De 52-jarige werkt er al dertig jaar. Gedurende die tijd ontwikkelde hij een gewoonte die hij niet meer kan loslaten. Hij zong vaak liedjes voor zichzelf om de dag door te komen. Als jonge man had Beckford een grote droom en zong hij vaak in nachtclubs, maar daar leed hij een beetje aan plankenkoorts. Omdat hij niet voor een groot publiek kon zingen, zong Beckford dan maar in en voor zichzelf, maar dan gebeurde er iets.

Tijdens zijn werk merkten de patiënten zijn prachtige gezang op. De laatste dertig jaar vervoert Beckford patiënten die vreselijk ziek zijn van de ene naar de andere kamer en zingt voor hen. Zijn zachte deuntjes kalmeren hen en bieden hen troost. Op die manier vergeten ze even waar ze zijn. Hij bekijkt het als een klein gebaar om van dienst te zijn.

“Een arts heeft zijn rol te spelen, een verpleegster haar rol … en ook ik heb mijn rol te spelen” vertelde Beckford. We kunnen hem Elvis, Kenny Rogers en gospel horen zingen voor zijn dankbare patiënten onderweg naar de operatiezaal.

“Bedankt voor de rit” zei Barbara Tipon die aan een hersentumor lijdt. “Je doet me terug gezond voelen.”

Beckford herinnert ons eraan dat hoe klein of groot onze baan wel is, we altijd wel anderen kunnen helpen, zelfs al is het maar een deuntje.

DEEL dit ontroerende verhaal met iedereen die je kent om hem de erkenning te geven die hij meer dan verdient!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.