Meteen naar de inhoud
Home » Dit is waarom je je gsm beter niet gebruikt terwijl je op het toilet zit.

Dit is waarom je je gsm beter niet gebruikt terwijl je op het toilet zit.

  • door

Vele mensen nemen hun gsm’s mee naar rustige plekken en gebruiken de tijd om in alle kalmte tekstberichten na te kijken of wat te surfen op Facebook of een ander sociaal netwerk. Het toilet is een van de meest geliefde plekken voor deze activiteit. Daarmee win je immers tijd! Maar wie denkt er ook aan dat deze plek eigenlijk de minst geschikte plek is om je telefoon te gebruiken?

Iedereen weet goed genoeg dat het toilet een plek is waar bacteriën zich snel en weelderig vermenigvuldigen. Op het toilet in huis hebben we nog een beetje controle over de graad van zuiverheid, maar als het om openbare toiletten gaat, zijn de zaken heel anders. Misschien ziet het toilet er schoon uit maar bedenk wel dat bij elke spoeling bacteriën in de lucht terecht komen. Dat dwarrelt allemaal weer neer en landt op het zitje en de doorspoelknop . Je wast je handen na het gebruik van het toilet om daarna de deurknop vast te pakken om naar buiten te gaan. Ook op de klink komen bacteriën terecht.

Een salmonellainfectie oplopen is zeer eenvoudig op deze manier. Als je je telefoon gebruikt op het toilet, blijven de bacteriën  ook aan het apparaat plakken. Er is echter een verschil: niemand wast ooit zijn telefoon!

De Universiteit van Arizona in de VS deed een onderzoek naar bacteriën op telefoons. Ze ontdekten dat negen op de tien gsm’s ziekmakende bacteriën bevatten. Op 16 procent van de toestellen werden zelfs sporen van ontlasting gevonden. Daarbij moeten we ook in het achterhoofd houden hoe snel bacteriën zich vermenigvuldigen.

Daarom deze regel: gebruik je telefoon niet op het toilet. Als je gezondheid je lief is, laat je het toestel beter in je tas of broekzak zitten. En vergeet je handen niet te wassen!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook.

Bron: Buzzfeed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.