Meteen naar de inhoud
Home » Dit is waarom je nooit je koffie dik moet weggooien! 11 geweldige manieren om dit te gebruiken!

Dit is waarom je nooit je koffie dik moet weggooien! 11 geweldige manieren om dit te gebruiken!

  • door

Heerlijk om de dag te beginnen met een warm kopje koffie. De oude vertrouwde manier met koffiefilters, vind ik nog altijd het lekkerst. Er blijft altijd wel veel oud gemalen koffie over en dat is zonde!

Koffie is natuurlijk ontzettend lekker. Maar naast er al drinkend van te genieten, kun je er nog veel meer mee. Zo is koffiedik een ultiem schoonmaakmiddel én kun je er slakken mee verdrijven…

Dit en nog veel meer dingen die je nog niet wist over de mogelijkheden met koffiedik. Toen wij hierachter kwamen waren wij verbaasd van al die handige dingen die je er nog mee kunt doen.

Laat je koelkast weer lekker ruiken
Plaats gewoon een klein bakje met koffiedik in je koelkast en weg zijn alle vieze geurtjes. Het bakje absorbeert alle gekke geuren en zorgt weer voor een neutrale geur in je koelkast.

Maak een scrub voor je hele lichaam
Geen geld om een dure scrub te kopen voor je tere huidje? Dan kun je gewoon naar de koffieprut grijpen. Check hier het hele recept.

Geef je haar een boost
Je kunt natuurlijk met koffiedik aan de haal gaan, maar het is handiger om gewoon wat koffiedik aan je shampoofles toe te voegen. De ruwe structuur zorgt voor een natuurlijke haar scrub en laat oliën vrij in je haar. Pas overigens wel op met blonde lokken, koffie kan je haar namelijk ook donkerder maken…

Geen zin in vlooien?
Koffiedik werkt ook perfect tegen vlooien. Dus, maak een lekker badje voor je hond of kat en was hem eens flink met de prut. De geur van koffie stoot de mini beestjes namelijk af. Handig, want hierdoor zijn jouw huisdieren helemaal niet meer aantrekkelijk voor de vlooien.

Maak je handen schoon na knoflook snijden
Het is altijd een hele klus om je handen weer geurloos te krijgen na het snijden van knoflook. Tot nu. Je pakt gewoon een beetje koffiedik in je handen, wrijft ze in en weg is de geur. Top!

Herstel je houten meubels
Heb je een kras in je houten tafel of stoelen? Neem koffiedik met een klein beetje water op een wattenstaafje en wrijf de kras in. De kras zou nu minder zichtbaar moeten zijn.

Regel zelf je verstopte gootsteen
Loop je normaal ook zo te klooien met heftige chemicaliën om je gootsteen weer schoon te krijgen? En wil die ontstopper ook nooit mee werken? Je hoeft nu niet meer te klooien. Je maakt namelijk gewoon een nieuw goedje met koffiedik. Mix koffiedik met gekookt water en een klein beetje afwasmiddel.

Maak je open haard schoon
Handig! Gooi wat vochtige koffiedik op de hoop as en je veegt het zo weer op. Heel relaxed, want zo voorkom je die enorme stofwolk.

Voeg wat koffiedik toe aan je bloemen
Bloemen blijken het namelijk bijzonder goed te doen op koffie. Hetzelfde geldt voor planten. Als je wat koffie aan je potgrond toevoegt of in de tuin gooit, groeit je groen als een speer.

Geef je bloemen een andere kleur
Bij Hortensia’s ligt het sowieso al aan de pH waarde van de aarde welke kleur de bloemen uiteindelijk worden, maar je kunt dit zelf manipuleren. Voeg wat koffiedik toe aan de aarde waarin de bloemen groeien en ze zullen blauw worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.