Meteen naar de inhoud
Home » Dit is waarom je ‘s nachts KRAMP in je benen krijgt (en hoe je kunt voorkomen dat het je ooit nog overkomt)

Dit is waarom je ‘s nachts KRAMP in je benen krijgt (en hoe je kunt voorkomen dat het je ooit nog overkomt)

  • door
Schermafbeelding-2016-07-11-om-21.02.44

De meeste mensen werden al wel eens gewekt tijdens hun slaap door een sluimerende beenkramp. Dit fenomeen is beter bekend als het rusteloze benen syndroom. Er bestaan verschillende oorzaken. Dit kan te wijten zijn aan overbelasting, uitdroging, zenuwen of door een tekort aan mineralen zoals kalium, calcium of magnesium.

Afbeelding: Best Healthy Guide

Sommige mensen lopen meer risico dan anderen. Met de jaren verliezen mensen spiermassa, waardoor vooral hun beenspieren overgevoelig worden voor krampen. Zwangere vrouwen en mensen met diabetes, leverproblemen of een schildklieraandoening hebben zijn eveneens meer vatbaar voor beenkrampen. Als jij tot een van deze groepen behoort, zijn er een aantal hacks die je leven aanzienlijk zullen vergemakkelijken.

  1. Een blok zeep

Het is misschien moeilijk te geloven, maar slapen met een stuk zeep onder je lakens kan miraculeuze effecten hebben voor wie ’s nachts last heeft van beenkrampen. Beweerd wordt dat een zeep met lavendelgeur het beste werkt.

  1. Appelciderazijn

Appelciderazijn bevat calcium en kalium. twee mineralen die helpen om spierpijn te verlichten. Aanbevolen wordt om appelcider te drinken verdund met warm water en een eetlepel honing.

  1. Wandelen

Om beenkrampen te vermijden, wordt aangeraden om tijdens de dag korte wandelingen te maken. Doordat je benen blijven bewegen, wordt de bloedcirculatie verbeterd.

  1. Bananen

Kalium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de controle van je spiercontracties. Als je last hebt van chronische spierkrampen kan het zijn dat je een tekort aan kalium hebt. Eet dus genoeg kaliumrijke voeding zoals bananen!

Weet jij nog andere hacks tegen spierpijnen?

DEEL ze samen met dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: besthealthyguide.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.