Meteen naar de inhoud
Home » Dit is waarom een vrouw niet de schuld kan krijgen van een verk-rachting omwille van haar kleding.

Dit is waarom een vrouw niet de schuld kan krijgen van een verk-rachting omwille van haar kleding.

  • door

De 22-jarige Bree Wiseman publiceerde onlangs op Facebook een foto van haar hond om iets essentieels duidelijk te maken. Haar boodschap verspreidde zich razendsnel over het sociale netwerk. Dit is wat ze schreef.

“Aan iedereen, vrouwen die aangerand werden, op grond van hoe ze zich kleden,” opent de Amerikaanse uit Tennessee. “Dit hier is mijn hond. Zijn lievelingseten is steak. Mijn bord staat voor hem op tafel. Hij komt niet dichterbij omdat ik ‘nee’ gezegd heb. Als een hond zich beter gedraagt dan jij, dan is het tijd om eens over je leven na te denken.”

Bree was zelf ook slachtoffer van een aanranding. Ze staat ervan versteld dat het tegenwoordig absoluut normaal is om een vrouw met de vinger te wijzen na een verkrachting enkel omwille van haar kleding. Haar rok is te kort, ze laat teveel borst zien, ze was beschonken of ze was te laat op straat. Met haar haarfijne analogie wil de 22-jarige iets voor eens en voor altijd duidelijk maken.

“Als een 4-jarige pitbull het woord ‘nee’ begrijpt, zelfs al kijkt hij naar wat hij het meest in de wereld begeert, datgene dat hij zo graag wil hebben, zo intens dat hij er zelfs van begint te kwijlen, dan moeten volwassen mannen dat ook kunnen. Het maakt niet uit hoe de andere persoon gekleed is. De enige die de schuld draagt van een aanranding, is de aanrander zelf.”

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bron: Metro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.