Meteen naar de inhoud
Home » Isa Hoes over heftige tijd: “Ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan. Ik kon niet meer!”

Isa Hoes over heftige tijd: “Ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan. Ik kon niet meer!”

  • door

Isa vertelt over haar heftige periode op Instagram

Isa Hoes staat bekend als een bijzonder sterke vrouw, na de dood van haar grote liefde Antonie Kamerling heeft ze keihard geknokt om haar hoofd boven water te houden. Maar dat niets is wat het lijkt en dat ook sterke vrouwen soms ‘zwakke’ momenten hebben wordt duidelijk uit het bericht dat zij onlangs op Instagram plaatste.

Sterk
Isa (49) vertelt in het bericht dat zij lang niet altijd zo sterk is als mensen denken. Op social media biecht de actrice en schrijfster op dat ze drie maanden geleden totaal in elkaar is gestort. Een uitbarsting die zich eigenlijk al jaren op heeft gebouwd, al vanaf de lagere school. “Op de lagere school werd ik door een klasgenoot geschopt en geslagen. Altijd als niemand het zag, of samen met anderen die lafjes wegkeken. Maar ook ik deed niets”, zo schrijft ze bij de foto op Instagram. “Ik implodeerde, had iedere dag buikpijn en wilde op een gegeven moment niet meer naar school. Wel leefde ik in mijn fantasiewereld. Wacht maar, dacht ik. Als ik later groot ben, word ik een hele goede actrice!”

Antonie
Maar toen ze het eenmaal had gemaakt als actrice, sloeg de twijfel over haar eigen kunnen toe. “Bij alles wat ik voor elkaar kreeg, was er een stem die zei dat het vast mis ging, dat ze zich vergist hadden. En al die jaren ging ik door, maar vond ik dat het beter moest en beter kon.” Na het overlijden van Antonie kwam ze zichzelf weer keihard tegen.

Na het overlijden van Antonie Kamerling kwam Isa zichzelf weer tegen. “Na Antonie’s dood ging ik harder werken dan ooit. Ik moest de perfecte moeder én vader ineen zijn. Ik moest mijn gezin nu alleen onderhouden en als freelancer weet je nooit wat er komt, dus was ik dankbaar voor alles wat er op mijn pad kwam.”

Overleven of leven?
Maar het keiharde werken en doorgaan eiste op een gegeven moment zijn tol. “Ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan. Overleven in plaats van leven… Begrijpelijk, maar ik kon niet meer. Nee, ik wilde niet meer! Niet meer hard zijn, maar zacht naar mezelf en de wereld om me heen. Niet meer zo perfectionistisch, maar gewoon leven, genieten en vertrouwen op wat er is.” Isa wil weg van de vluchtigheid en oppervlakkigheid, en probeert dat ook aan haar kinderen mee te geven. “De ratrace, de druk van ‘mooigemaakte’ social media… het is allemaal niet waar! Het is niet echt. Leven zonder filters… durven we dat nog? Ik wel… hoop dat je meedoet”, aldus Isa in haar post.

Dotan
Het eerlijke en rauwe verhaal deelt de actrice naar aanleiding van de oproep van zanger Dotan om échte verhalen op social media te delen, in plaats van mooie en gefilterde plaatjes. Ook andere BN’ers, zoals radio-dj Giel Beelen, Miss Montreal-zangeres Sanne Hans, actrice Sanne Vogel en Typhoon, delen hun eerlijke verhalen met de hashtag #insidemybones.

Bron: Flair | Beeld: Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.