Meteen naar de inhoud
Home » Italiaanse moeder verstopt babylijkje in vriezer

Italiaanse moeder verstopt babylijkje in vriezer

  • door

In het Noord-Italiaanse dorp Migaliarino heeft een moeder haar pasgeboren kindje in de vriezer verstopt, waar het is overleden. De vrouw meldde zich dinsdagavond op de eerste hulp.

Ze beweerde een paar dagen eerder te zijn gevallen en nog altijd te bloeden. Met hevige bloedingen is de vrouw opgenomen waarna de behandelende artsen tot de conclusie zijn gekomen dat de vrouw kort daarvoor moest zijn bevallen.

De veertigjarige Mirka F., moeder van zes kinderen,  lag twee dagen lang in coma en had ook bij binnenkomst niets verteld over een geboorte. Gedurende die tijd heeft de politie met speurhonden in en rond de woning van de vrouw gezocht naar een baby. Toen de vrouw donderdag ontwaakte uit haar coma, bekende ze haar pasgeboren kindje in de vriezer in haar huis te hebben verstopt. Agenten hebben het levenloze lichaam van de baby daar in een plastic zak aangetroffen.

Vriezer

Hoofdrechercheur Pietro Scroccarello heeft vandaag in een persconferentie verteld dat de vriezer in een berging van het huis is aangetroffen, achter een hoop met vuilniszakken en oude meubels. Hoofdrechercheur Scroccarello: ,,Alsof er bewust is gekozen de vriezer zo goed mogelijk te verstoppen.”

Hij vertelde ook dat het lichaam van het pasgeboren kindje was gewassen en ontdaan van de navelstreng. Het levenloze meisje was 43 centimeter lang, woog drie kilo en is in foetushouding aangetroffen.

De vrouw riskeert vervolging voor moord en verduistering van het levenloze lichaam. Autopsie moet uitwijzen of het kindje levend ter wereld is gekomen, en daadwerkelijk door het handelen van de vrouw is overleden. Omdat het lichaam meerdere dagen bevroren is geweest, is het volgens de onderzoekers niet eenvoudig dat vast te stellen. In het eerste verhoor heeft de vrouw zich op haar zwijgrecht beroept, en op geen enkele vraag van de recherche antwoord gegeven.

BRON:AD.NL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.