Meteen naar de inhoud
Home » Jesse Klaver reageert op beschuldiging dat hij zijn ‘echte’ naam niet gebruikt: “Hoe komt het in je op om dat te denken?” Is dit zijn naam?

Jesse Klaver reageert op beschuldiging dat hij zijn ‘echte’ naam niet gebruikt: “Hoe komt het in je op om dat te denken?” Is dit zijn naam?

  • door

“Dit is één van de weinige dingen die me echt ergeren”

Politicus Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks, was de grote winnaar van het Carré-debat. Ook was hij tijdens en na het debat de meeste gegoogelde politicus; hij staat op de eerste plaats van de partijleiders naar wie gezocht wordt bij zoekmachine Google.

 

De zoekopdrachten van Jesse Klaver gaan voornamelijk over zijn persoon en niet over zijn partij of standpunten van deze partij. In de top 5 vragen staan voornamelijk vragen als: “Hoe oud is Jesse Klaver?”, “Wie is de vader van Jesse Klaver?” en “Wat is de echte naam van Jesse Klaver?” Omdat men erachter is gekomen dat Jesse kind is van een Indische moeder en een Marokkaanse vader zet men vraagtekens bij zijn naam en denkt men dat hij uit schaamte de familienaam van zijn vader niet wil gebruiken.

In een gesprek met BNR reageert Jesse ontzet op deze veronderstelling: “Dat is echt volstrekte onzin.” Hij legt uit: “Ik ben zoon van een Nederlands-Indische moeder en een Marokkaanse vader, maar ik ben zonder hem opgegroeid. Ik ken de beste man niet.”

Hij verklaart dat dat dan ook de reden is dat hij zijn moeders achternaam heeft aangenomen. “Het is allemaal prima, maar dit is mijn echte naam: Jesse Feras Klaver.” Dat de suggestie gewekt wordt dat hij ‘liegt’ over zijn eigenlijke naam kan hij bijna niet geloven: “De suggestie wordt gewekt dat ik zou liegen (over mijn eigen naam).. ik vind dat zo bizar. Hoe komt het in je op om dat te denken?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.