Meteen naar de inhoud
Home » John Williams en kijkers verbijsterd over deelnemer ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant’

John Williams en kijkers verbijsterd over deelnemer ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant’

  • door
Ka Design

John Williams is woest over de lakse houding van Maurice

Een herhaling van een van de meest spraakmakende aflevering van John Williams’ populaire programma ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant‘ heeft de tongen bij kijkers behoorlijk losgemaakt. Vooral de lakse houding van deelnemer Maurice zorgde voor fikse verontwaardiging op social media.

Boven zijn stand
De 28-jarige Maurice heeft torenhoge schulden, maar weigert meer te gaan werken. Samen met zijn vrouw Nicole (24) en hun vijfjarige dochtertje zit hij diep in de financiële problemen. Er is een schuld van 40.000 euro mee het huwelijk in genomen door Maurice, die naar eigen zeggen ‘jaren boven zijn stand heeft geleefd’. Daarnaast staan er tal van boetes open, van wildplassen tot rijden onder invloed. Nicole is fulltime gaan werken om financieel het hoofd boven water te houden, maar Maurice werkt maar twee of drie dagen per week. Nicole heeft hierdoor haar opleiding, waar ze veel plezier aan beleefde, moeten stopzetten.

Onbereikbaar
John Williams komt met ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant‘ in actie en stelt een plan op met het stel. Dure abonnementen worden stopgezet, er worden regelingen getroffen met schuldeisers en Maurice moet vooral op zoek naar meer werk, van essentieel belang als het gezin uit de rode cijfers wil komen. Er wordt een gesprek geregeld met een potentiële werkgever en na een dag proefdraaien mag Maurice fulltime aan de slag. Maar wat John vervolgens hoort doet zijn oren klapperen: Maurice is niet op komen dagen op zijn eerste werkdag. John wil verhaal halen, maar Maurice is enkele dagen onbereikbaar voor het programma.

Verontwaardiging
Als hij de deelnemer dan eindelijk te pakken krijgt, meldt hij dat hij wil wachten op een baan die beter bij hem past. Dat maakt John woedend: “Jij hebt niks te willen op dit moment, je hebt geen andere keuze.” Maurice probeert er nog tegen in brengen: “Moet ik dan elke dag chagrijnig naar m’n werk?” Maar daar heeft John geen boodschap aan: “Voor Nicole en die kleine moet je gewoon gaan.” Als zijn werkgever zelfs bereid is Maurice een tweede kans te geven, blijft de kandidaat erbij dat hij toch liever ander werk doet. John is verbijsterd: “Oké, dan ben ik nu uitgeluld. Ik ben hier serieus gefuckt over. Maar hier ga je wel spijt van krijgen.” Kijkers uitten hun ongeloof op social media over de lakse houding van Maurice:

 data-scribe=

 data-scribe=

Bron: Lindanieuws | Beeld videostill RTL XL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.