Meteen naar de inhoud
Home » Koppel bouwt een enorme kas om hun woonhuis heen. De reden zal je mond open doen vallen van verbazing!

Koppel bouwt een enorme kas om hun woonhuis heen. De reden zal je mond open doen vallen van verbazing!

  • door

Charles Sacilotto en Marie Grammar zochten een manier om de koude winters van Zweden te ontsnappen op een milieuvriendelijke manier. Dus wat is nou een goede manier om milieuvriendelijk te denken EN de kou te vermijden? Dit koppel heeft de manier gevonden om dit waar te kunnen maken.

 

Charles, een ingenieur, werd geïnspireerd door zijn mentor Bengt Warne, een Zweedse eco-architect. Ongeveer 10 jaar geleden besloot hij een ‘groen huis’ te bouwen voor ongeveer 80.000 euro. De milieu- en economisch vriendelijke voordelen is elke cent meer dan waard geweest.

Als gevolg van de zware Zweedse winters is het groeien van groenten en fruit ontzettend moeilijk in deze streek. Van April tot begin Oktober is het mogelijk om te kweken. Maar door het geweldige initiatief van dit koppel kunnen ze 365 dagen per jaar hun eigen groenten en fruit kweken!

Ze hebben ontzettend veel eigen gekweekte lekkernijen. Denk hierbij aan druiven, kruiden, komkommers, tomaten en spinazie. Normaal gesproken is dit voedsel in de wintermaanden amper te krijgen in Scandinavië. Toch kunnen Charles en Marie het hele jaar door genieten van deze lekkernijen. Maar dat is nog niet alles. Hun huis is altijd voorzien van de gezondste lucht, en hebben amper last van giftige stoffen en andere luchtvervuilingen.

Charles heeft zelfs een systeem gemaakt waarmee hij regenwater kan opvangen zodat hij alle planten water kan geven. Hij heeft ook een eigen riolering in het huis gebouwd, met inbegrip van een composter voor hun tuin. Op die manier zullen alle groenten en fruit altijd voorzien zijn van genoeg voeding en vocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.