Man knoopt strop om zich op te hangen – puppy beseft het en redt zijn leven.

We horen elke dag wel over helden en heldhaftige daden. Mensen redden anderen, doen iemand glimlachen of maken gewoon de dag van een vreemde goed. Dit zijn allemaal heldendaden omdat ze onverwacht komen en met niets dan goodwill van de kant van de helden in kwestie. Maar het zijn niet alleen mensen die zich ontpoppen tot helden – dieren zijn er ook erg goed in, vooral dan honden.

Maak kennis met Geo, een zesjarige Welshe Bull Mastiff, die zijn eigenaar Byron verhinderde om zelfmoord te plegen. Byron zat in een neerwaartse spiraal na een relatiebreuk en leed aan een zware depressie. Nadat hij een dag zwaar gedronken had, had hij al een strop gemaakt en schreef een afscheidsbrief voor zijn familie. Toen hij terug in zijn kamer kwam, hield Geo de strop vast in zijn mond en weigerde het te lossen. Hij had gevoeld dat zijn geliefde eigenaar op het punt stond om zijn leven te beëindigen en er bestond geen manier dat hij dit zou laten gebeuren.

Hij wilde terug leven!

Hij wil dat zijn hond ten volle en gelukkig kan leven omdat diezelfde hond hem leerde om zelfs in de donkerste dagen het leven te waarderen.

DEEL dit verhaal als ook jij gelooft dat honden een zesde zintuig hebben!

Bron en afbeeldingen: Meta Spoon