Meteen naar de inhoud
Home » Marc Dutroux wil hoger uurloon in de gevangenis

Marc Dutroux wil hoger uurloon in de gevangenis

  • door

De beruchte verkrachter en moordenaar Marc Dutroux eist een hoger uurloon voor de klusjes die hij doet in de gevangenis. Ook wil hij een hometrainer in zijn cel in het Belgische Nijvel omdat hij niet mag sporten in de sportzaal.

Marc Dutroux is veroordeeld tot een levenslange celstraf voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, moord en illegale handel. Hij werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes,  slechts twee van de slachtoffers konden gered worden.

Schoonmaker
Dutroux heeft in de gevangenis een baantje als schoonmaker. Hij krijgt daar op dit moment een euro per uur voor. Wat Dutroux betreft heeft hij recht op een verhoging tot in totaal twee euro per uur. Ook wil hij vaker naar de kapper.

Zijn advocaat, Bruno Dehayez, laat weten dat de gevangenisleiding inmiddels akkoord is met de hometrainer. De raadsman stelt dat de moordenaar dik aan het worden is door het gevangeniseten en het feit dat hij beperkt is in zijn bewegingsvrijheid.

Dutroux klaagt verder over zijn isolement. Hij ziet slechts sporadisch andere gedetineerden. Zijn advocaat is dan ook van plan een rechtszaak te beginnen tegen de Belgische staat als de eisen van de moordenaar  niet worden ingewilligd.

BRON:AD.NL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.