Meteen naar de inhoud
Home » Dit meisje neemt een selfie voor de spiegel. Als je naar beneden kijkt, zie je wat ze 1 jaar lang heeft laten groeien. (BIZAR)

Dit meisje neemt een selfie voor de spiegel. Als je naar beneden kijkt, zie je wat ze 1 jaar lang heeft laten groeien. (BIZAR)

  • door

Wie beslist hoe je je kleedt? Wie beslist hoe je eruit moet zien? Wie legt hier de normen op? Het antwoord is simpel: Niemand!

Dat heeft ook Morgan Mikenas goed begrepen. Deze jongedame heeft een Instagramaccount die helemaal gewijd is aan fitness, waarop ze foto’s post om vrouwen aan te moedigen zichzelf te aanvaarden zoals ze zijn en niet te buigen voor eender welk schoonheidsideaal.

Om haar punt te maken, hanteerde Morgan een nogal originele methode: Ze stopte met zich te scheren of te waxen. Gedurende een jaar lang liet ze haar haren ongehinderd en zonder complexen groeien.

“Ik wil niet bereiken dat de hele mensheid stopt met zijn oksels en benen te scheren”, legt Morgan uit. “Ik wil gewoon bereiken dat iedereen doet waar ze zich goed bij voelen.”

Toen ze 11 jaar oud was, werd ze geregeld gepest omwille van de beharing op haar benen. Maar in plaats van zich neer te leggen bij het vooroordeel dat vrouwen altijd hun benen zouden moeten scheren, vecht ze terug!

Iedereen moet kunnen leven zoals hij of zij dat wil, zonder het gevoel te hebben bekeken of beoordeeld te worden. Wie dicteert uiteindelijk wat al of niet mooi is? Wanneer zullen we in een samenleving leven waarin eenieder zelf vrij beslist over zijn of haar uiterlijk zonder bekritiseerd te worden?

Gelukkig zijn er mensen als Morgan die ons de weg wijzen. Toen ze haar benen op Instagram onthulde, waren er heel wat geschokte reacties. Maar gelukkig, en vooral toch ook veel lof voor haar moed!

Haar grootste fan is niemand minder dan haar vriendje, die haar helemaal aanvaardt zoals ze is. Het enige wat telt is dat ze zich goed voelt in haar vel!

Morgan is een echte natuurlijke schoonheid die zich niet schaamt voor haar lichaam. Wat vind jij van de actie van deze dame? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht als je het met haar eens bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.