Meteen naar de inhoud
Home » Moeder parkeert op een plek voor mindervaliden – dan vraagt een vreemde waar haar rolstoel is

Moeder parkeert op een plek voor mindervaliden – dan vraagt een vreemde waar haar rolstoel is

  • door

Een parkeerplek voor mindervaliden is zeer praktisch voor mensen die om verschillende redenen moeite hebben met lopen, maar helaas gebeurt het maar al te vaak dat mensen hier onrechtmatig op parkeren.

Afgelopen herfst besloot Justine Van Den Borne om haar dochter mee te nemen naar het plaatselijke winkelcentrum in haar dorp in Australië. Ze zetten hun auto neer op een van de parkeerplaatsen voor mindervaliden, en gingen toen naar binnen om te winkelen.

Toen het duo terugkwam bij de auto, werd Justine verrast door een handgeschreven briefje op de voorruit. Maar ze was niet voorbereid op de harde woorden die een vreemdeling had geschreven.

“Ben je je rolstoel vergeten???”

Op dat moment werd Justine’s dag helemaal verpest. Justine had namelijk een zeer goede reden waarom ze die dag hier parkeerde.

Dit schreef ze op Facebook:

“Aan de persoon die dit briefje op mijn auto plakte vorige week bij Mitcham Shopping Centre,

De diagnose multiple sclerose werd bij bij vastgesteld toen ik 35 jaar oud was. De ergste variant van MS, die nooit verdwijnt en langzaam mijn leven overneemt. Mijn kinderen hebben altijd dingen moeten dragen die geen enkel kind ooit zou moeten dragen, en onze toekomst is voor altijd veranderd.

De dag dat je me zag, had ik een goede dag. Ik ging met mijn dochter winkelen zonder hulpmiddelen, en had een leuke tijd. Dank je wel dat je die verpestte.”

“Je gaf me het gevoel dat mensen naar me staarden, net zoals ik me voel als ik een slechte dag heb. Ik word zo moe van mensen zoals u, die energie slurpen op mijn goede dagen.

Een handicap betekent niet altijd dat de betrokkene in een rolstoel zit, maar op een dag zal ik er een hebben. Op dit moment is mijn doel de bruiloft van mijn beste vriend in september mee te maken zonder in een rolstoel te zitten. Ik ben dan 42 jaar.

Voordat u de dag van iemand anders verpest, vergeet niet dat je niet alles weet. En alleen maar omdat je kan het niet zien, betekent niet dat een persoon niet slecht ter been is.”

 

Justine’s verhaal is slechts een van de velen die ons eraan herinneren om altijd twee keer na te denken voordat je iets zegt – je weet nooit wat de ander meemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.