Onderzoek bevestigt: de jongste broer/zus is de grappigste in huis.

In vele families is er altijd wel één iemand die de grappenmaker is. Het lijkt erop dat ze altijd wel iets grappig proberen te doen, en vaak slagen ze er ook in om ons aan het lachen te maken. Sommige mensen denken dat vooral de oudste broer of zus de grappigste thuis is omwille van hun ervaring en ze hebben hun jongere broers en zussen als publiek. Maar onderzoek toonde nu het tegendeel aan.

Dit onderzoek werd uitgevoerd door YouGov en toont eerder onverwachte resultaten. Van alle kinderen in het gezin is het blijkbaar het jongste kind dat het grappigste is. Dit zou te wijten zijn aan het feit dat de oudere kinderen overladen worden met verantwoordelijkheid en dat leidt tot een serieuzere toon. We hadden al het vermoeden dat de volgorde van geboorte een invloed heeft op onze persoonlijkheid en blijkt dat komieken laatst geboren worden.

De studie vermeldt:

“Over de eerst en laatst geboren kinderen in Britse families met meer dan een kind (86 procent van de bevolking) is er een duidelijk onderscheid in persoonlijkheidskenmerken.”

Een van de opvallendste resultaten is dat 54 procent van de oudere kinderen zei dat ze verantwoordelijker waren dan hun jongere broers en zussen. De jongere kinderen werden als vlotter en grappiger beschouwd. 46 procent van de jongste kinderen beschouwde zich meer grappig tegenover 36 procent van de oudste kinderen.

Uiteraard moeten we dergelijke onderzoeken met een korreltje zout nemen, maar het levert altijd wel stof tot discussie op!

Kloppen deze resultaten een beetje? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden als ook jij de grappigste thuis bent!

Bron en afbeeldingen: Inner Strength