Ontsnapte crimineel maakt politie belachelijk in arrogant filmpje.

Shahin Gheiybe is een veroordeelde crimineel die in 2009 twee mannen neerschoot in Den Bosch. Hij kon uit de gevangenis ontsnappen met een smoes en is nog altijd voortvluchtig. Nu maakte hij de politie compleet belachelijk in een provocerend filmpje. Opsporing Verzocht toonde de schokkende beelden.

In de video is te zien hoe Gheiybe geniet van een zonovergoten dag in een tuin. Hij lacht provocerend: “Hallo, ik ben Shahin Gheiybe, die door de politie gezocht wordt. Jullie moeten niet alles geloven wat er in de media over mij gezegd wordt. De waarheid is anders. Maar eerst ga ik genieten van mijn vrijheid en dit lekkere weer.”

Buitenland

Het is niet helemaal duidelijk waar de beelden gemaakt werden. Tijdens een huiszoeking in de woningen van familieleden van de voortvluchtige crimineel werden recente foto’s van Gheiybe aangetroffen. Die foto’s werden vermoedelijk gemaakt in Iran.

In 2011 werd Gheiybe veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf wegens dubbele poging moord. In 2009 schoot hij twee mannen in Den Bosch van dichtbij neer en beroofde de slachtoffers van 175.000 euro. De crimineel slaagde er echter in om te ontsnappen.

Tweede klap in het gezicht

In de uitzending van Opsporing Verzocht omschrijft een politiewoordvoerder de provocatie als ‘schaamteloos’. De woordvoerder verklaarde: “Het is schokkend hoe Gheiybe de feiten verdraait. Hij heeft gewoon lak aan zijn slachtoffers en de maatschappij.” De zegsman wijst erop dat de crimineel de feiten voor de rechtbank bekende. “Maar hij waant zich nu kennelijk vrij en onaantastbaar in Iran.”

De uitgebrachte video is erg pijnlijk voor justitie. Nadat Gheiybe veroordeeld werd, slaagde hij erin om met een smoes uit de gevangenis te ontsnappen. De crimineel klaagde over knieklachten. Daarom kreeg hij de toestemming om onder begeleiding naar het ziekenhuis te gaan. Maar toen ze bij het ziekenhuis arriveerden, zette hij het op een lopen en kon sindsdien uit de greep van de politie blijven.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Opsporing Verzocht en De Telegraaf