Meteen naar de inhoud
Home » PAS OP: kinderlokker actief die aast op naaktfoto’s van jonge meisjes via Facebook!

PAS OP: kinderlokker actief die aast op naaktfoto’s van jonge meisjes via Facebook!

  • door

“Ene ‘Marlot’ wilde alles van mijn dochter (15) zien…”

Laura (haar echte naam blijft anoniem) schrok zich dood toen ze in de chatgeschiedenis van haar dochter op Messenger (de chatfunctie van Facebook) keek. Ene ‘Marlot’, zogenaamd fotomodel van beroep, wilde alles van haar dochter weten.

‘Marlot Daalhuis’
Het chatgesprek dat haar dochter met de onbekende had gehouden deed haar bloed koken. In de chat vroeg ‘Marlot Daalhuis’ aan haar dochter: “Welke cup heb je en lijkt het je leuk om betaald model te worden?’ Ook beweerde ze dat Laura’s dochter met deze foto’s zo’n 1400 euro zou kunnen verdienen. Verder in het gesprek vraagt ‘Marlot’ om naaktfoto’s van Laura’s dochter; hoe eerder ze deze stuurt, hoe meer geld ze kan verdienen. Een naaktfoto wist Laura’s dochter te ontwijken, maar een foto in lingerie stuurde ze wel. De reactie: “Ik ben supertevreden met je.”

Onderzoek
Laura’s dochter is niet het enige meisje met wie de digitale kinderlokker contact heeft gehad; sinds het zogenaamde fotomodel lid werd van Facebook heeft ze 1200 vrienden weten te maken. Onder deze vrienden zitten voornamelijk jonge meisjes uit hele land; zeven van deze meisjes bleken bij Laura op school te zitten. Laura heeft het direct bij de politie gemeld, welke een onderzoek heeft ingesteld. Wie er achter het profiel zit, is nog niet bekend. De schooldirecteur heeft inmiddels alle betrokken ouders gewaarschuwd.

Hieronder zie je het chatgesprek tussen het zogenaamde fotomodel en de dochter van Laura. Wees dus alert op dit soort chats en praat er met je kinderen over. Help daarnaast bewustwording creëren en deel dit bericht!

Bron: AD | Beeld: AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.