Meteen naar de inhoud
Home » Opa besluit zijn fortuin achter te laten aan iemand die het meer verdient dan zijn eigen familie.

Opa besluit zijn fortuin achter te laten aan iemand die het meer verdient dan zijn eigen familie.

  • door

emands goede daad kan de beste beslissing in het leven zijn. Toen Daniel Sharp herhaaldelijk gratis de goten van Ronald Butcher kwam kuisen, werden de twee de beste vrienden. In maart 2013 overleed Butcher op 75-jarige leeftijd en in plaats van zijn fortuin ter waarde van $700.000 aan zijn familie na te laten, kwam dit allemaal toe aan Sharp.

opa1

In de maanden voor zijn overlijden, wijzigde Butcher zijn testament herhaaldelijk en zijn familie vecht een en ander nu aan. Sharp is verbaasd dat hij in het testament werd opgenomen en houdt vol dat hij niets te maken heeft met de plotse wijziging.

Joyce Gilkerson, de neef van Butcher, en Evelyn Hutchins en haar broer Peter Rogers – beiden kinderen van een hechte vriend die Butcher “oom Ron” noemde – vroegen rechter Lesley Anderson om de wilsbeschikking nietig te verklaren ten voordele van een eerder testament waarin zij als begunstigden werden aangeduid.

De drie aanverwanten waren in het vorige testament allen aangeduid als gelijke erfgenamen. Sharp en Butcher waren al drie jaar bevriend toen hij overleed.

De advocaat van Sharp sprak in de rechtbank over hun vriendschap:

“Mr. Butcher was een eenzame man die in Mr. Sharp een vriend vond. Mr. Butcher wist wat hij deed toen hij het testament in 2013 wijzigde en wat de gevolgen daarvan zouden zijn. Ze deelden hun passie voor doe-het-zelf-projecten en hij hoorde graag hoe Sharp over zijn zoon vertelde. Dit is een verklaring waarom hij het testament van 2013 liet opstellen.”

Araba Taylor, de advocaat van de Hutchins, betwistte niet dat Buchter mentaal gezond was toen hij deze beslissing nam, maar plaatst vraagtekens bij het late tijdstip van deze wijziging.

De advocaat van Sharp zei dat Hutchins geleidelijk aan het contact met Butcher verloor, maar die bewering werd door haar dan weer van de hand gewezen. Maar ze gaf wel toe dat zij en haar broer hem minder zagen sinds het overlijden van hun moeder.

Het lichaam van Butcher werd pas twee maanden na zijn overlijden ontdekt in zijn woning in Enfield, Engeland.

Tijdens het proces drukte Sharp zijn dankbaarheid uit:

“Toen ik de eerste keer zijn goten kwam kuisen bood hij me een briefje van 20 aan, maar ik weigerde, ik wilde het niet aannemen” vertelde Sharp. “Het was een klusje van niets dat slechts enkele seconden tijd in beslag nam. Ik was geschokt dat hij geld aanbood. Het veranderde mijn leven. Niemand geeft je niets in het leven.”

Voorlopig is er nog geen beslissing in de zaak.

Wie verdient de erfenis het meeste? DEEL deze bijzondere zaak met je vrienden en familie op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.