Opgepast: Kattenhater laat leverworst met rattengif achter.

In Westerhaar in Overijssel werden op verschillende plaatsen leverworst vergiftigd met rattengif aangetroffen. Gelukkig overleefde de poes van Diana Stevens het gif op het nippertje. EditieNL meldt dat ook op andere plaatsen in Nederland dierenbeulen rattengif strooien om huisdieren te doden.

Diana is nog steeds in shock. Schuimpje kwam vorige week donderdag thuis met een vleesbol bedekt met rode korrels. Aanvankelijk dacht Diana dat het gewoon onschuldige troep was. Maar een dag later had Schuimpje een leverworstje met dezelfde rode korrels. Haar man wist meteen dat het rattengif was. Diana verklaarde bij EditieNL: “De volgende dag werd Schuimpje doodziek en had hoge koorts, dus zijn we naar de dierenarts gegaan. Hij is nu weer stabiel, maar als we later waren geweest, was hij doodgegaan.”

In Westerhaar werden naar verluidt meerdere stukken vergiftigde leverworst gevonden. Ook in Winschoten en Seghwaert zijn dierenbeulen die dezelfde methode gebruiken aan het werk. De politie doet een oproep naar getuigen.

Help de dierenbeul te vatten door dit bericht te verspreiden!

Bron en afbeeldingen: RTV Oost en EditieNL (De uitgelichte Facebookfoto betreft niet de kat van het verhaal)