Meteen naar de inhoud
Home » Ouders opgelet! Zeer gevaarlijke YouTube video’s in omloop (let op: schokkend!) DELEN S.V.P

Ouders opgelet! Zeer gevaarlijke YouTube video’s in omloop (let op: schokkend!) DELEN S.V.P

  • door

Net wanneer je denkt dat het allemaal al ziek genoeg is met gewelddadige kindertekenfilmpjes op YouTube en jouw baby die online ter adoptie wordt aangeboden door wildvreemden, doen de Russen er nog een schepje bovenop. Die geven nu online levensbedreigende opdrachten aan kinderen, waar de ouders niks van mogen weten. Nog maar een bewijs dat met het openen van een internetbrowser je letterlijk alle gestoorde gekken van de wereld je huiskamer binnenhaalt.

De vijfjarige Sofia Ezhova, een van de Russische slachtoffertjes van de makers van deze verschrikkelijke video’s. Bron: dailymail.co.uk

Een Russisch meisje van 5 jaar is het nieuwste slachtoffer van een online trend geworden, wat haar verschrikkelijke brandwonden over haar hele lichaam deed oplopen. Zoals zoveel meisjes was de kleuter grote fan van de tekenfilmserie Winx Club die ook in Nederland al jaren razend populair is. In de tekenfilm spelen feeën de hoofdrol en gaan naar de toverschool om allerlei tovertrucs en bezweringen te leren.

Via het internet, social media en e-mail worden nu zogenaamde Winx Club spelletjes doorgestuurd. Het ziet er allemaal heel schattig uit, met plaatjes van de feeën en een vrolijk lettertype. Daarin worden kinderen verleidt om mee te doen en zo zelf een echte fee met magische krachten te worden. Ze krijgen geheime opdrachten mee waar ouders niks van mogen weten en als ze die opdrachten succesvol uitvoeren zouden ze zelf omgetoverd worden in een fee. Voor een kind met een fantasierijke belevingswereld een fantastisch, spannend spelletje natuurlijk.

Ik snap de aantrekkingskracht wel. Wij speelden als kind ook de tekenfilms van Disney na waarbij we, zonder oog voor gevaar, met spinnenrag (elfenstof) op onze hoofden van het garage dak afsprongen in de veronderstelling dat we konden vliegen. Meestal werden we net op tijd aan ons nekvel van het dak getrokken door een van onze ouders, maar het geniepige van het internet is dat je als ouder zomaar iets over het hoofd kunt zien.

De opdrachten die aan de kinderen gegeven worden geven me de rillingen over mijn hele lijf. De instructies hebben namelijk maar een doel voor ogen: de dood van het kind.

‘Rond middennacht, wanneer iedereen slaapt, vraag ik je om uit bed op te staan en drie keer rond je kamer te lopen. Zeg dan de magische woorden “Alfey koninkrijk, lieve kleine feetjes, geef me de kracht, ik vraag het je.” Ga dan naar de keuken, heel stilletjes zodat niemand het hoort of anders verdwijnt de magie van de woorden. Doe het gas aan op alle gaspitten, maar steek geen vuur aan. Je wil geen brandwonden oplopen toch? Ga dan weer slapen. Het magische gas zal naar je komen, je ademt het in tijdens je slaap en dan als je ’s morgens wakker wordt zeg je “dank je Alfeya, ik ben een fee geworden” en zo wordt je een echte vuurfee.’

Verschillende Russische ouders zijn ’s nachts wakker geworden en merkten de zware gaslucht op in huis en ontdekte vervolgens deze magische instructies. “Ik werd ’s nachts wakker en rook een sterke gaslucht”, vertelt een moeder. “Mijn dochter van 7 jaar was zojuist de keuken uitgeslopen en ging terug naar haar slaapkamer. Het bleek dat ze op het internet had gelezen dat ze het gas in de keuken aan moest zetten terwijl iedereen sliep om zo een echte fee te worden. Als ik niet had gekeken in de keuken, was mijn familie van acht personen de volgende morgen niet meer wakker geworden. Ik heb met haar gesproken en ze heeft beloofd voortaan nooit meer een plannetje voor ons geheim te houden en me alles te vertellen.” De 5-jarige Sofia Ezhova had minder geluk en raakte grotendeels zwaar verbrand toen ze de gasoven aandraaide en in brand vloog. De politie, en een dienst vergelijkbaar met de FBI, doet onderzoek naar de verspreiding van deze opdrachten en denkt dat de opzet erachter is om zelfmoord onder kinderen te stimuleren.

De zoekopdracht op Google “hoe word ik een echte fee” is razend populair, maar in het Nederlands blijken tot nu toe alleen nog maar onschuldige trucjes op te duiken, zoals je arm in ijskoud water houden of een papiertje met daarop je feeënnaam te verbranden. Toch is het weer iets om bij te schrijven op de lijst van ‘gestoorde gevaren op het internet’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.