Meteen naar de inhoud
Home » De reden dat je hond op je voeten ligt ? Dat wisten wij ook nog niet net als deze 8 andere feitjes!

De reden dat je hond op je voeten ligt ? Dat wisten wij ook nog niet net als deze 8 andere feitjes!

  • door

Als je een hond hebt of ooit hebt gehad dan weet je hoeveel plezier dat oplevert. Ze zeggen niet voor niets dat de hond de beste vriend van de mens is. Dat is namelijk helemaal waar! Honden zijn hartstikke liefdevol en loyaal en een hond zal je beste vriend voor het leven zijn.

Maar achter veel dingen die je hond doet zit een reden. Wij wisten zelf ook niet dat er achter bijna elke actie van een hond een diepere reden zit. Hieronder vind je een aantal dingen die je helpen het gedrag van je hond beter te begrijpen.

  1. Als de hond met cadeautjes komt…

1

Komt je hond af en toe wat brengen zonder enige reden. Dat doen ze omdat ze het kunnen, ze willen laten zien hoe goed hun vaardigheden zijn door het geven van een klein “cadeau”. Maar verwacht geen nieuw “koffiezetapparaat” van je hond maar meer voorwerpen zoals takken, ballen en speeltjes. Honden zijn zo slim!

  1. Als de hond je bed inpikt…

2

Als je honden op je bed gaan liggen dan willen ze tijd in het “nest” spenderen. Het bed is namelijk waar jij bent of een geur van jou, oftewel een veilige omgeving voor de hond om rustig te kunnen relaxen.

  1. Als de hond op je voeten ligt…

3

Als een hond op je voet ligt dan geeft hij aan dat hij in zijn territorium is en dat jij deel bent van de roedel. Dit kan je ook zelf doen om een bange hond wat veiliger te laten voelen.

  1. Als de hond op zijn rug ligt…

4

Dit kan verschillen per hond, soms doen ze het omdat ze het lekker vinden. En soms doen ze het als ze aan het spelen zijn. Er wordt ook wel eens gezegd dat het een overblijfsel is van wolvengedrag.

  1. Als de hond geeuwt…

5

Een hond geeuwt heel vaak op een dag. Voor een deel is dat voor de zelfde reden als een mens, omdat ze moe zijn. Het kan echter ook een teken van nervositeit zijn, als ze geeuwen dan is dat een manier om te kalmeren.

  1. Als de hond je bank vernielt…

6

Je bent vast wel een keer thuis gekomen om vervolgens te zien dat je hond iets heeft kapotgemaakt. Dit doen ze door angst, als ze van jou gescheiden zijn en daar niet goed mee om kunnen gaan dan gaan ze zulke dingen doen. Het is dus niet uit verveling.

  1. Als de hond tegen je been aan leunt…

7

Als de hond tegen je been aan leunt is dat een teken dat hij jou een veilige plek vind en op dat moment een veilige plek nodig heeft. De hond zoekt dan je aandacht.

  1. Als de hond ineenkruipt…

8

Als de hond ineenkruipt dan probeert hij zichzelf onzichtbaar te maken. Het is een survival instinct en je ziet het vaak bij mishandelde honden. Wees zachtjes, vriendelijk en geduldig met de hond.

  1. Als de hond naar je staart…

9

Dit is een manier om aandacht te vragen, ze willen dat je iets voor ze doet. Ze willen gaan lopen, eten of iets dergelijks. Door naar je te staren “vragen” ze wat ze willen, nu moet jij alleen nog even uitvogelen wat ze willen.

Deel het artikel met al je vrienden en familie op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.