Meteen naar de inhoud
Home » Het stel wordt betrapt terwijl ze vrij partij hebben in het park – de straf van de rechter is meer dan briljant!!

Het stel wordt betrapt terwijl ze vrij partij hebben in het park – de straf van de rechter is meer dan briljant!!

  • door

In Painesville, Ohio doet rechter Michael Cicconetti het net even iets anders dan anderen. Deze charismatische rechter leeft volgens het motto “Oog om oog en tand om tand.”

Mensen die in de rechtszaal voor hem komen te staan weten nooit precies wat ze kunnen verwachten.

In zijn 21 jaar als rechter heeft Michael iets wat hij “creatieve rechtvaardigheid” beoefend – een methode die zorgt voor de meest onverwachtse straffen voor de schuldigen.

Facebook - Michael Cicconetti

Facebook – Michael Cicconetti

Vaak laat deze rechter de verdachten kiezen tussen verschillende straffen. Ofwel een gevangenisstraf, of één van Cicconetti’s briljante alternatieven.

Cicconetti’s eerlijke en innovatieve manier van het recht uitoefenen heeft ervoor gezorgd dat hij constant herkozen wordt als rechter.

Hier is zijn een paar van zijn gekste uitspraken:

  1. Een stel werd betrapt terwijl ze seks hadden in een openbaar park. De straf? Het stel werd gedwongen om het hele park schoon te maken en om alle gebruikte condooms in het park op te ruimen. Ze moesten zelfs een advertentie plaatsen in de plaatselijke krant om zich tegenover de hele stad en iedereen die ze gezien had te verontschuldigen.
  1. Een vrouw liet 35 kleine poesjes in de winter alleen in het bos achter. Als straf moest zij zelf één nacht, midden in november, in het bos doorbrengen, zonder eten, water, of een tent. Toen het enorm koud werd die nacht was de rechter wel zo vriendelijk om haar toe te staan om een vuurtje te stoken.
  1. Een man beledigde politieagenten en noemde hen “varkens” na een verkeersovertreding. Als straf moest hij op een straathoek staan ​​met een varken van 170 kg, met een bord waarop stond: “Dit is geen politieagent.”
  1. Een man die onder invloed van alcohol reed werd als straf naar het meest dichtstbijzijnde mortuarium gestuurd. Daar werd hij gedwongen om naar de sterfgevallen te kijken van auto-ongelukken, veroorzaakt door dronken bestuurders.
  1. Een vrouw in Ohio werd schuldig bevonden omdat ze weigerde om haar ​​taxichauffeur te betalen. De straf? De vrouw werd gedwongen om een wandeling te maken van iets meer dan 48 kilometer, de afstand die ze met de taxi had afgelegd.
  1. Een man stal een doos met geld van het Leger des Heils, wat bedoeld was om geld in te zamelen voor daklozen. Zijn straf: Hij moest een dag op straat doorbrengen als dakloze.
  1. Een paar middelbare scholieren had de banden van een schoolbus doorgesneden. Daardoor werd het geplande schoolreisje van een basisschool klas de volgende dag geannuleerd. De schuldige jongeren moesten als straf een picknick voor die schoolkinderen organiseren.
  1. Twee tieners hadden 666 – het teken van de duivel – op een gestolen Jezus standbeeld gekrast. Het vonnis? Ze werden gedwongen om verkleed als Maria en Jozef een ​​ezel door de stad te leiden.

Wat geweldig is aan deze originele straffen is dat mensen er echt van lijken te leren. Volgens Cicconetti zijn 90 procent van de mensen die een “creatieve rechtvaardigheidsstraf” hebben gekregen nooit opnieuw in de rechtszaal terecht gekomen. Dit zegt veel, nietwaar!

Vind je dit ook zo’n geweldige rechter? Deel dit stuk dan vandaag nog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.