Meteen naar de inhoud
Home » Stop met het kopen van aardappelen. Deze toren voorziet je van een eindeloze voorraad.

Stop met het kopen van aardappelen. Deze toren voorziet je van een eindeloze voorraad.

  • door

Het kweken van aardappelen in je eigen tuin of op balkon is makkelijker dan je denkt. Het is waarschijnlijk de makkelijkste soort groente die je zelf kan laten groeien.

Ze hebben niet veel aandacht nodig en nemen niet veel ruimte in beslag. Bekijk hier onder hoe je jouw eigen aardappel toren kan maken.

Om te beginnen heb je het volgende nodig:
*Tuingaas of kippengaas van 1.5 meter breed en 3 meter lang.
*Stro
*Compost of aarde
*pootaardappelen
*4 stokken

Je zet eerst de stokken in de grond in een vierkante vorm. Zorg ervoor dat ze 50 centimeter uit elkaar staan. Dit is de basis voor je aardappel toren.

Daarna pak je het gaas en wikkel je dit om de palen. Knip het draad van het tuingaas op zo’n manier dat je het kan vast maken op het punt waar je bent begonnen. Gebruik een tang om de uiteinden vast te draaien.

Leg nu hooi, compost en aarde in de toren om een omgeving te maken waarin de aardappelen kunnen groeien.

Neem twee pond aan pootaardappelen (ongeveer 8 middelgrote aardappelen) en snijd ze in vieren.

Zet de aardappelen goed in de aarde en compost met de wortels richting het hooi. Bedek dan de aardappelen met een laag aarde en compost en doe daar de volgende lading aardappelen op. Herhaal dit proces net als bij een lasagna tot de toren helemaal vol is.

Geef de toren regelmatig wat water en de rest doet de natuur vanzelf. De aardappel toren zal langzaam naar boven groeien net als bij een normale plant.

Het oogsten van de aardappelen is heel erg makkelijk. Je trekt het hooi en compost weg. Zorg er wel voor dat je de toren geen water geeft vlak voordat je gaat oogsten. Anders graaf je in de modder.

Deze aardappel toren geeft genoeg aardappelen zodat je er een tijdje mee vooruit kan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.