Meteen naar de inhoud
Home » Deze vader lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Meer dan vijf miljoen Facebookers zijn vertederd door wat zijn zoon voor hem doet!

Deze vader lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Meer dan vijf miljoen Facebookers zijn vertederd door wat zijn zoon voor hem doet!

  • door

De Brit Ted McDermott, 80 jaar oud, heeft al enkele jaren de ziekte van Alzheimer. “De ziekte vernietigt zijn geheugen. Soms herkent hij mij niet eens meer,’ vertelt zijn zoon Mac. “Het is een vreselijke ziekte. Nochtans, als we hem doen zingen, lijkt het wel of hij zich alles nog herinnert. Het zijn deze momenten die wij koesteren.”

In deze video kan je zien hoe de vader weer helemaal kwiek wordt, en dat alleen door te zingen!

Ted heeft een indrukwekkende stem en hij heeft altijd van zingen gehouden. Ook al gaat zijn geheugen erop achteruit, hij herinnert zich nog steeds alle woorden van de liedjes die hij gewoonlijk zong. Het lijkt erop dat de liedjes zijn persoonlijkheid weer doen opleven en hem weer zin geven in het leven. Mac deelt zijn video’s van zijn vader op Facebook en Youtube. Hij heeft ook een pagina voor donaties en de opbrengst gaat naar het Hulpcentrum voor Alzheimerpatiënten waar families terecht kunnen voor hulp in geval van geldgebrek. Ook Ted heeft vaak hulp bij het Centrum moeten zoeken. We kijken nu al uit naar de volgende video van dit duo van vader en zoon.

Als de camera filmt wat er ’s nachts van tussen de benen van de vrouw komt, kan ik nauwelijks blijven kijken. Maar wegkijken gaat ook niet …

Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.