Meteen naar de inhoud
Home » Een verkeerscamera in Canada heeft wel iets heel opmerkelijks vastgelegd… Wacht tot je de beelden ziet!

Een verkeerscamera in Canada heeft wel iets heel opmerkelijks vastgelegd… Wacht tot je de beelden ziet!

  • door

Opnames van dieren in hun natuurlijke omgeving zijn vaak onvergetelijk, vooral als ze precies op juiste moment zijn gemaakt.

Normaal gesproken produceren beveiligingscamera’s langs de weg saaie beelden van het voorbijrijdende verkeer, maar dat gold niet voor de camera die boven een snelweg in Montreal, Canada hing. Plotseling vloog er een witte sneeuwuil recht op de camera af en dat leverde spectaculaire beelden op, die ook de Canadese verkeersminister Robert Poëti niet ontgingen. Hij besloot ze te delen op sociale media en dankzij hem gaan deze beelden nu de hele wereld over. Vooral de sneeuw in het landschap en de directe blik van de uil in de camera doen het goed.

verkeerscamera

“Ik denk dat sneeuwuilen zich graag begeven in de buurt van snelwegen, omdat in de omgeving veel open grasvelden zijn”, zei een vogeldeskundige tegen lokale media. “Die zijn uitermate geschikt voor de jacht op kleine knaagdieren, hun favoriete prooi. Vanaf een lantaarnpaal kunnen ze de boel goed in de gaten houden.”

Bekijk hieronder het filmpje waarop de sneeuwuil te zien is en vergeet deze prachtige opname niet te delen met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.