Meteen naar de inhoud
Home » Video: jonge hond overleeft duizenden schoten met een luchtpistool. De schade is echter enorm.

Video: jonge hond overleeft duizenden schoten met een luchtpistool. De schade is echter enorm.

  • door

Wanneer Amal Andari en een vriendin door de straten van Beiroet in Libanon rijden, zien ze iets dat jammer genoeg schering en inslag is in de straten van deze stad. Een straathond sleept zich langs het voetpad door de verpletterende hitte. De twee vrouwen krijgen meteen medelijden met het dier en stoppen de wagen. Ze willen de hond alleen maar een beetje water geven. Maar als ze eenmaal wat dichter komen zien ze iets dat hun harten doet stilstaan.

Bovenop het hoofd van het dier zien ze een groot, etterend gat. Het dier bloedt ook uit talloze gaatjes over heel zijn lichaam.

Amal en haar vriendin twijfelen geen moment langer. Ze steken het sterk verzwakte dier in de auto en rijden naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Deze neemt onmiddellijk een Röntgenfoto van het dier en de drie staan met open mond te kijken als ze de foto te zien krijgen. Iemand had, waarschijnlijk puur uit plezier, het dier duizenden keren beschoten met een luchtpistool. Het lichaam van het dier zit werkelijk vol kogeltjes.

Daarenboven was het dier praktisch blind en leed het aan parvovirose, een gevaarlijke en besmettelijke ziekte die vooral bij jonge honden voorkomt.

De hond, een teefje, kreeg de naam Bondok. Wat de twee ongelooflijk leek, was dat het dier ondanks de klaarblijkelijke mishandelingen die het onderging, toch nog vol vreugde zat. Dat had de dierenarts ook nog nooit meegemaakt. Hij moest echter zeggen dat het dier slechts 25% overlevingskans had. Al snel zou blijken dat levenswil sterker is dan statistieken.

Bondoks wonden heelden langzaam maar gestaag terwijl het dier verbleef in het asiel van de ‘Animals Lebanon’ organisatie. Haar vertrouwen in mensen groeide met de dag en ze speelt nu weer volop met andere dieren en verzorgers. Bondok kijkt er nu met plezier naar uit een baasje te vinden die goed voor haar zal zorgen.

In deze video leer je meer over het verhaal van deze bijzondere hond.

Levenswil is het beste medicijn, zo blijkt. En deze hond geeft niet op, zelfs nadat het zo lang als schietschijf werd gebruikt. Werkelijk, er zijn mensen die gewoon geen hart hebben. Deze hond heeft dat wel en het is maar te hopen dat hij een lang en prachtig leven mag hebben.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook.

Bron: Bored Panda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.