Meteen naar de inhoud
Home » VIER problemen met het achterwerk en hoe je ervan af komt!

VIER problemen met het achterwerk en hoe je ervan af komt!

  • door

Zomertijd is zwembadtijd! Je kan eindelijk weer van de buitenlucht genieten en zonne-energie opdoen voor de koudere maanden. Dus hop dat zwempak of die zwembroek aan en naar het strand! Maar dan zie je dat het weer hetzelfde liedje is. Je bemerkt een enorme puist op je billen. Zo kan je toch niet onder de mensen komen… Maar geen paniek. Hier geven we je enkele nuttige tips om bipsproblemen op te lossen.

  1. Ontstoken haarzakjes

Vooral in de zomer lijden vele mensen aan ontstoken haarzakjes. Meestal is dat het gevolg van bacteriën. We zweten veel in de zomer en dat vinden bacteriën heerlijk. Om ontstekingen te vermijden, ververs je beter regelmatig je ondergoed en trek je je badpak onmiddellijk uit na het zwemmen. Mocht het toch te laat zijn, pers de bobbel dan zeker niet uit. Gebruik liever antibacteriële zeep als je onder de douche staat.

  1. Steenpuisten

Gelukkig zijn steenpuisten meestal zeldzaam. Ze zijn veel pijnlijker dan gewone puisten en ook veel hardnekkiger. Ook hier zijn bacteriën de boosdoeners. Een goeie manier om er vanaf te geraken is de plek in te smeren met olie van ‘tea tree’.

  1. Aambeien

Doet het pijn als je gaat zitten? Merk je een pijnlijke zwelling op aan je darmuitgang? Het kan goed zijn dat je last hebt van aambeien. De oorzaken van aambeien zijn velerlei: constipatie, diarree, lang zitten en zwangerschap. Normaal gezien verdwijnen de symptomen automatisch na enkele dagen. Blijf je er langer mee zitten, dan kan alleen een dokter helpen.

  1. Herpes

De meeste mensen kennen herpes alleen van lippen en geslachtsorganen. Maar het kan ook op je billen voorkomen. Herpes is bijzonder besmettelijk en dus vermijd je best elk lichamelijk contact met mensen die aan herpes lijden. Als je zelf herpes hebt opgelopen, was dan steeds je handen na het toilet om verdere verspreiding te voorkomen. Als je pijn hebt, kan je de getroffen plek afkoelen met ijsblokjes. Maar zoek daarna toch zeker een dokter op.

Met deze tips in je achterhoofd, ben je veel veiliger deze zomer en kan je zorgen in je blote bips lopen. En laat ze maar kijken! Je bips zal perfect zijn. Vermijd bacteriële infecties door er een goede hygiëne op na te houden. Eet gezond en slaap genoeg. Dat houdt je in goede vorm en je bips zal je er dankbaar voor zijn.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bron: Madmoizelle, Doctissimo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.