Meteen naar de inhoud
Home » Na vijf maanden was hij eindelijk zwanger – nu is de vader bevallen van zijn eerste biologische kind

Na vijf maanden was hij eindelijk zwanger – nu is de vader bevallen van zijn eerste biologische kind

  • door

Trystan Reese werd als vrouw geboren, maar sinds vele jaren gaat hij als man door het leven. Hij is 34 jaar oud en woont in de Verenigde Staten. Het is nu ongeveer tien jaar geleden sinds hij startte met het nemen van mannelijke geslachtshormonen, zo schrijft WGN 9.

Twee weken geleden verwekten hij en zijn man Bill Chaplow hun eerste biologische kind. Het paar heeft ook al twee kinderen.

– Ik begrijp dat mensen niet gewend zijn dat twee mannen een biologisch kind hebben, dus we weten dat we vrij uniek zijn, zegt hij.

Trystan zegt dat hij heeft gekozen om zijn vrouwelijke genitaliën te behouden, omdat hij niet alles van zijn lichaam wilde aanpassen.

Het paar heeft veel vrienden die zichzelf identificeren als transgenders en zij hebben al een baby verwekt op een veilige manier – daarom besliste het koppel om dit ook te proberen.

Zij werden bijgestaan door een groot team van professionals in de gezondheidszorg en een paar maanden vóór de zwangerschap werd beslist om de testosterontherapie te pauzeren zodat het lichaam zich kon voorbereiden op de zwangerschap.

Na vijf maanden, kreeg Trystan te horen dat hij zwanger was.

– Ik was zo blij en overweldigd. We waren steeds onder medisch toezicht gedurende de zwangerschap om ervoor te zorgen dat alles zo veilig mogelijk kon verlopen, zo vertelt Trystan aan Komo News.

En uiteindelijk, twee weken geleden, is Trystan Parets bevallen van zijn eerste biologische zoon genaamd Leo.

Trystan beseft dat mensen nog niet vertrouwd zijn met twee mannen die een biologisch kind hebben.

– We weten dat het uniek is, vertelt Trystan aan Komo News.

De familie en vrienden van het paar hebben hen gedurende de hele zwangerschap ondersteund. De twee mannen krijgen echter wel nog steeds veel kritiek van vreemden op het internet.

Maar ze laten het niet aan hun hart komen en het paar geniet nu met volle teugen van hun pasgeboren zoon.

– Het moment dat mijn zoon geboren was is het gelukkigste moment van mijn leven, zo zegt Bill.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.