Meteen naar de inhoud
Home » Vind je biljetten van €50 onder je ruitenwisser? Dan verkeer je in groot gevaar! ONGELOOFLIJK!

Vind je biljetten van €50 onder je ruitenwisser? Dan verkeer je in groot gevaar! ONGELOOFLIJK!

  • door

Een nieuwe criminele rage lijkt deze zomer over te slaan vanuit Amerika: mensen van hun auto beroven door ze een “briefje” van €50 (of zelfs €100 of €200) cadeau te doen. De truc werkt als volgt: als je uit de supermarkt of winkelcentrum komt en je laadt je auto vol met spullen, zal je waarschijnlijk je motor starten om weg te rijen. Dan zie je bij het verlaten van de parkeerplaats ineens dat er onder je ruitenwisser een briefje flappert. Het blijkt dan een biljet te zijn!

Als je dan de auto stilzet en het biljet dan pakt, ben je een paar meter verwijderd van je autodeur. Genoeg tijd voor kwaadwillenden om snel achter het stuur te kruipen terwijl de motor nog draait. En daar sta je dan, met een biljet van €50, maar je auto is gestolen. Het biljet blijkt dan trouwens ook nog nep te zijn, en doorgaans zijn er zelfs pesterige boodschappen op geschreven:

“Je dacht serieus dat dit echt was, of niet?”

Geen geld, geen auto, en je bent ook al je kerstinkopen kwijt. Een uiterst zure grap, die je ook nog eens doodsangsten kan bezorgen als je een kind in een kinderzitje achterin hebt.

Het is een truc die is komen overwaaien uit Amerika, waar al veel gezinnen de dupe zijn geworden van het gemene foefje. Kyri Viehman vertelt hoe ze na een middag kerstinkopen de dans gelukkig is ontsprongen:

“Ik reed een weg af toen ik iets zat wapperen.  Toen begon ik met rijden en zag ik de $100 op het briefje. Ik dacht: “Hemeltje, iemand heeft een $100-biljet voor me achtergelaten!” Je laat dan de motor aanstaan, loopt naar de motorkap en pakt het briefje. Dan stpringen ze de auto binnen, achter het stuur en stelen je voertuig.”

Maar het scheelde niet veel! Gelukkig voor Kyri zag ze het briefje pas toen ze al lang en breed weg was bij het winkelcentrum. Maar als ze die $100 eerder had gezien…:

“Ik zou waarschijnlijk uit de auto zijn gestapt en het briefje gepakt… Met de motor nog aan en mijn zoontje in een kinderzitje.”

Let dus heel goed op als je één dezer dagen boodschappen doet of de jaarlijkse kerstinkopen in huis haalt. Overal zijn er kapers op de kust…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.