Zoon van het vierde slachtoffer van de aanslag in Utrecht deelt emotioneel bericht

De zoon van de 74-jarige man uit De Meern, die donderdag als gevolg van de aanslag in Utrecht is overleden, deelt een emotioneel bericht op Facebook. “Wat deze man de afgelopen dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk.”

In het bericht schrijft zijn zoon over de periode tussen de aanslag en het overlijden.

Onbeschrijfelijk
“Met lood in mijn schoenen moet ik helaas meedelen dat mijn vader vanmiddag om 14.30 uur is overleden”, schrijft hij donderdagavond op Facebook. “Wat deze man de afgelopen elf dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk. Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden dat is onbeschrijfelijk.” Hij legt uit dat ze hem vandaag van deze pijn verlost hebben. “Hoe moeilijk het ook is voor ons.”

Bourgondiër
Volgens zijn zoon stond de 74-jarige man altijd positief in het leven en hij was een echte Bourgondiër. “Hij hield van lekker eten en lekker snoepen”, vertelt hij. “De kogels hebben ervoor gezorgd dat alle darmen, zowel de dikke-, de dunne- als de endeldarm moesten worden verwijderd. Dit betekende dat mijn vader nooit meer kon eten en 24 uur per dag met slangen in zijn lijf moest leven. Hij had ook niet meer mobiel kunnen zijn.” Dit leed heeft z’n zoon hem bespaard, al heeft dit hem vreselijk veel moeite gekost. “Ik ben hier totaal kapot van.”

Rust zacht
Het is de wens van zijn vader dat de uitvaart in besloten kring plaatsvindt. Er komt wel een condoleance waar iedereen nog even afscheid kan nemen. “Rust zacht pa. Ik hou zielsveel van je, al heb ik dat veel te weinig tegen je gezegd.”

Bron: Facebook, Libelle Beeld: Youtube