Meteen naar de inhoud
Home » Hij vond een droge plek in het gras. Toen hij het gras opzij trok, kreeg hij een erg vertederende verrassing!

Hij vond een droge plek in het gras. Toen hij het gras opzij trok, kreeg hij een erg vertederende verrassing!

  • door

Lang leve de zomer! Met die warmte kan je heel de dag (en nacht) buiten blijven. Wie niet graag op wandel gaan, geniet vast veel meer van lekker languit in de tuin gaan liggen en een kleurtje opdoen. Zet de tuinstoelen maar al klaar!

De man van dit artikel vond dat ook een geweldig idee. Hij is trots op zijn tuin en zorgt er goed voor. Maar op een dag merkt hij dat er zich een vreemde plek in het gras heeft gevormd. Al het gras is mooi groen, maar op deze plaats is het uitgedroogd en lijkt het een dode plek.

Dat kon de man niet aanvaarden. Hij besteedt veel tijd in zijn tuin en doet veel moeite om alles in perfecte staat te houden. Die droge plek kon zo niet blijven.

Hij wil de graszoden uitgraven zodat het gras daarna weer kan dichtgroeien. Maar eens de man het gras uit mekaar trekt merkt hij dat er leven onder zit. Het is een konijnennest en hij raakt meteen vertederd door de kleine wezentjes onder moeders hoede.

Het is belangrijk te weten wat je juist moet doen in dit soort situaties. Je mag de kleintjes onder geen voorwaarde aanraken! Als je dat doet, zal de moeder ze niet meer aanvaarden en er blijft dan maar één uitkomst over: de dood.

In de volgende video zie je Jared, een specialist van het Ontario Wildlife Removal. Hij legt je in detail uit hoe een konijnennest eruit ziet en wat je moet doen als je er eentje in je tuin vindt.

Pasen mag dan misschien wel achter de rug zijn, maar kijk toch maar uit voor late paasverrassingen. Een droge vlek in je gras kan nieuw leven verborgen houden. Wees zeer voorzichtig!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: Youtube

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.