Meteen naar de inhoud
Home » “Ik vond dat je deze laatste foto van haar nog verdiende”, stuurde ze naar haar ex. Nadien vermoordde ze hun dochtertje (2)

“Ik vond dat je deze laatste foto van haar nog verdiende”, stuurde ze naar haar ex. Nadien vermoordde ze hun dochtertje (2)

  • door

“Sorry, ik vond dat je deze laatste foto van haar nog verdiende als herinnering.” Dat bericht stuurde Cody-Anne Jackson begin oktober naar haar ex-vriend Paul Hogan. Niet veel later trof de politie het levenloze lichaam van hun tweejarige dochtertje Macey aan. De Britse vrouw staat nu terecht voor de moord op het meisje.

Tijdens de rechtszaak in het Engelse Stafford kwam aan het licht dat de relatie van Cody-Anne Jackson (20) en Paul Hogan op de klippen was gelopen in het weekend van 7 oktober. Uit woede stuurde Jackson hem nadien een hele resem kwade berichten.

Op 8 oktober volgde de wreedste sms met daarin een foto van hun dochtertje Macey (2). “Sorry, ik vond dat je deze laatste foto van haar verdiende als herinnering”, schreef Jackson erbij.

Twee dagen later viel de politie het huis van de vrouw in de Engelse stad Stoke-on-Trent binnen. Daar troffen ze het levenloze lichaam van het kleine meisje aan. Moeder Cody-Anne vonden ze met oppervlakkige snijwonden naast een afscheidsbriefje. “Dit leven heeft niets meer te bieden voor mij of Macey”, stond er te lezen.

Afbeelding weergeven op Twitter

Moord of ongeluk?

Vader Paul en zijn advocaten zijn ervan overtuigd dat de moeder het meisje vermoord heeft. En daar lijkt ook de lijkschouwing op te wijzen. Op het lichaam van het kind waren namelijk verscheidene bloedingen en blauwe plekken te zien, voornamelijk op haar gezicht en rond haar ogen. “Het kind heeft ernstige hersenschade opgelopen. Iets zorgde ervoor dat zij niet meer kon ademen”, klink het.

In de rechtbank verklaarde de moeder echter zelf dat het een ongeluk was. Ze vertelde dat ze haar dochtertje bij haar in bed had genomen. Toen ze wakker werd, vond ze Macey tussen twee kussens. Op dat moment was het meisje al overleden.

Omdat ze naar eigen zeggen besefte dat alle hulp toch te laat zou komen, belde ze de hulpdiensten niet op. Uit pure wanhoop wou ze zichzelf van het leven beroven.

Toch wordt er in de rechtbank weinig getwijfeld. “Het afscheidsbriefje is duidelijk geschreven voor de dood van het meisje”, klinkt het. “De beklaagde heeft haar dochtertje vermoord, maar is er nadien niet in geslaagd om zelf uit het leven te stappen. Zo simpel is het. De dood van Macey is moord.”

Bron: DAILY MIRROR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.