Meteen naar de inhoud
Home » Haar vriend sloeg haar keer op keer – en het filmpje dat ze opnam zou iedereen moeten zien

Haar vriend sloeg haar keer op keer – en het filmpje dat ze opnam zou iedereen moeten zien

  • door

Emma Murphy is een blogger van 26 jaar uit Dublin, Ierland, die schrijft over gezondheid en sport. Ze heeft twee jonge kinderen met haar ex-partner. Haar fans houden van haar teksten over gezondheid, moederschap en levensstijl. Maar Emma is draagt ook een duister en zwaar geheim bij zich en heeft nu besloten om het te delen met de wereld.

Emma woonde drie en een half jaar met haar agressieve vriendje. Na de laatste ruzie, waar ze een ​​blauw oog aan overhield, besloot ze om een ​​filmpje te maken en het op Facebook te delen. Ze praat in het filmpje over haar gruwelijke ervaringen met deze man en herinnert vrouwen over de hele wereld die iets dergelijks hebben meegemaakt eraan dat ze niet alleen zijn. Het filmpje verspreidt zich nu als een lopend vuurtje en is al door miljoenen mensen gezien.

Hij sloeg me in het gezicht, en dit is niet de eerste keer, zei ze. Vorig jaar gaf hij me een klap in het gezicht en sloeg hij me, en had ik daardoor een blauw oog. Gedurende het afgelopen anderhalf jaar zeiden mensen steeds dat ik paranoïde was, dat ik een psychose had, dat ik gek was en dat mijn onzekerheid mijn dood zou zijn.

We kunnen ons niet voorstellen hoe moeilijk het moet zijn geweest om dit te horen, want de enige die verantwoordelijk was voor alles was haar vriendje, en niemand anders. Emma aarzelde absoluut over het delen van dit filmpje, maar uiteindelijk geloofde ze toch dat het haar plicht was.

Ik heb lang nagedacht voor het opnemen van dit filmpje, en het is uiterst moeilijk voor me, maar ik moet doen wat juist is. Als je iemand kent is in een soortgelijke situatie, deel dit filmpje dan, zodat we samen meer vrouwen kunnen helpen. Geweld is nooit het antwoord!

We kunnen niets anders dan Emma te volgen en haar te begeleiden op haar dappere reis. We kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe het moet zijn geweest om de moed te verzamelen om haar vriend te verlaten. Hopelijk zal dit meer mensen inspireren en aanmoedigen om te praten over de verschrikkelijke dingen die nog veel te vaak in onze huidige maatschappij gebeuren. Help ons om deze boodschap te verspreiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.