Meteen naar de inhoud
Home » Vrienden stellen vragen over haar kinderwens – en ze begint te huilen omdat ze al jaren met een geheim loopt

Vrienden stellen vragen over haar kinderwens – en ze begint te huilen omdat ze al jaren met een geheim loopt

  • door

Nadirah Angai is een jonge schrijfster, moeder en vrouw uit het Amerikaanse Missouri.

Een tijdje geleden plaatste ze een bericht op de Facebook-groep Love What Matters,  dat vrouwen over de hele wereld heeft ontroerdt. In de tekst, legt ze uit hoe het voelt als iemand doorvraagt over haar kinderwens en gezinssituatie en hoeveel mensen in haar omgeving dit met de “beste bedoelingen” doen.

Facebook / Nadirah Angail

Facebook / Nadirah Angail

Dit is een deel uit haar tekst:

“Ergens is er een vrouw die 30 jaar oud is en geen kinderen heeft. De mensen om haar heen te vragen de hele tijd ‘Nog geen kinderen?’ en haar antwoord zal van dag tot dag variëren , maar zal altijd vergezeld gaan van een geforceerde glimlach.

‘Nee, nog niet,’ zegt ze met een lachje dat haar frustratie verbergt.
‘Nou, niet eeuwig wachten. De klok tikt, weet je’, krijgt ze dan vaak te horen. Ze blijft glimlachen, maar als ze alleen is huilt ze vaak.

Ze huilt omdat ze vier keer zwanger is geweest, maar ze de zwangerschappen eindigden allemaal in een miskraam. Ze huilt omdat ze vijf jaar geleden tijdens de huwelijksnacht al zwanger wilde worden. Ze huilt omdat haar man een ex-vrouw heeft, die hem kinderen heeft gegeven. Ze huilt omdat ze wanhopig graag een vruchtbaarheidsbehandeling wil ondergaan, maar ze kan ze de kosten niet veroorloven. Ze huilt omdat ze de behandeling eerder al heeft ondergaan, maar nog steeds niet zwanger is geraakt.

Ze huilt omdat haar beste vriendin geen draagmoeder wilde zijn, omdat ‘het zo raar zou zijn.’ Ze huilt omdat haar medicijnen een zwangerschap voorkomen. Ze huilt omdat het effect heeft op haar huwelijk. Ze huilt omdat de artsen zeggen dat ze doet het goed doet, maar diep van binnen is ze onzeker. Ze huilt omdat haar man de schuld op zich neemt, en zijn schuldgevoel maakt hem niet tot de beste versie van hemzelf maakt.

Ze huilt omdat al haar zussen kinderen krijgen. Ze huilt omdat een van haar zussen  zelfs niet eens kinderen wilde krijgen. Ze huilt omdat haar beste vriendin zwanger is. Ze huilt omdat ze wordt uitgenodigd voor nog een baby shower. Ze huilt omdat haar moeder haar vraagt waarop ze zit te wachten. Ze huilt omdat haar schoonfamilie kleinkinderen wil. ”

Facebook / Love What Matters

Facebook / Love What Matters

“Elders is er een andere vrouw, die 34 jaar oud is en heeft vijf kinderen heeft. De mensen om haar heen vragen de hele tijd ‘Vijf? Oh mijn God, ik hoop dat je nu klaar bent!’ en dan lachen ze, omdat dit soort reacties als ‘grappig’ wordt beschouwd. Ze lacht ook, maar niet omdat het leuk is. Dan probeert ze het onderwerp zo snel mogelijk te veranderen. Ze probeert voortdurend te glimlachen, maar als ze alleen is huilt ze vaak.

Ze huilt omdat ze opnieuw zwanger is, maar ze wil haar blijdschap verbergen. Ze huilt omdat ze niet begrijpt waarom ze geen groot gezin kan hebben als ze dat wilt? Ze huilt omdat ze er al van uitgaat dat dit op niets zal uitlopen.

Ze huilt omdat ze moe wordt van kleinerende opmerkingen. Ze huilt omdat mensen medelijden met haar hebben. Ze huilt omdat alles wat ze wil is om met rust gelaten worden. ”

Pixabay

Pixabay

“En op een andere plaats is er een andere vrouw, die 40 jaar oud is en een kind heeft. De mensen om haar heen te vragen de hele tijd ‘Slechts één? Wil je er niet nog één?’ met een vragende toon. ‘Ik ben blij met mijn kind.’ antwoordt ze kalm. Het antwoord, herhaalt ze opnieuw en opnieuw, vaker dan ze zich kan herinneren. Ze blijft glimlachen, maar als ze alleen is huilt ze vaak.

Ze huilt omdat haar enige zwangerschap een wonder was. Ze huilt omdat haar zoon steeds vraagt ​​wanneer hij een broertje of zusje krijgt. Ze huilt omdat ze altijd van ten minste drie kinderen heeft gedroomd. Ze huilt omdat ze haar tweede zwangerschap moest beëindigen om haar eigen leven te redden.

Ze huilt als ze worstelt om dee zorgen voor de zoon ze al heeft. Ze huilt omdat haar man overleed, en sindsdien is ze niet in staat geweest om iemand anders lief te hebben.

Ze huilt omdat ze op het hoogtepunt van haar carrière zit en ze kan het zich niet veroorloven om een ​​stap terug te doen. Ze huilt omdat ze zich egoïstisch voelt. Ze huilt omdat ze nog steeds depressief is, en kan er geen baby bij hebben op op dit moment. Ze huilt omdat ze snel te oud zal worden.

Deze vrouwen zijn overal. Zij zijn onze buren, vrienden, zusters, collega’s of nichten. Ze hebben geen behoefte aan onze adviezen. Hun baarmoeder is alleen van hen. Laten we dat respecteren. ”

Pixabay

Pixabay

Deel dit artikel met je familie en vrienden als het je heeft geraakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.