Meteen naar de inhoud
Home » Een vrouw met een bommengordel wordt geraakt door een pijl. Dan trekt ze hem eruit en beseft wat er op de punt zit.

Een vrouw met een bommengordel wordt geraakt door een pijl. Dan trekt ze hem eruit en beseft wat er op de punt zit.

  • door

Een Kameroens zelfverdedigingscommando doodde een zelfmoordterrorist met een gifpijl voor ze haar bommengordel kon laten afgaan. De 40-jarige vrouw was de grens vanuit Nigeria overgestoken met een 14-jarig meisje en hadden beiden een bommengordel rond hun lichaam gebonden. Toen de vrouw niet inging op de instructies en de bevelen van de lokale bevolking werd ze neergeschoten en werden de explosieven ontdekt. De tiener stierf nadat de explosieven op haar lichaam gedetoneerd werden.

Aan de grens tussen Nigeria en Kameroen worden trouwens voornamelijk vrouwelijke terroristen ingezet. Meer dan tachtig procent van de aanslagplegers zijn vrouwen tussen 14 en 24 jaar oud.

De verhoging van het aantal aanslagen heeft te maken met het feit dat de President van Kameroen de strijd tegen Boko Haram heeft opgedreven. Zelfverdedigingsgroepen in de regio rond Mora hebben de toestemming te geven om wapens te dragen en de grenzen te verdedigen.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.