Meteen naar de inhoud
Home » De vrouw en leeuwen hebben een hele speciale band. Ze is de leider van de majestueuze dieren!

De vrouw en leeuwen hebben een hele speciale band. Ze is de leider van de majestueuze dieren!

  • door

Leeuwen zijn echt prachtige beesten, ze zijn snel, sluw en krachtig. Hoewel het mannetje er met zijn manen heel indrukwekkend uitziet doen de vrouwtjes het meeste werk bij de jacht. Leeuwen leven in groepsverband en leeuwinnen gaan in de regel samen op jacht.

Helaas gaat het niet goed met de leeuw, de beschermingstatus van de leeuw is kwetsbaar. In 2012 waren er ongeveer nog 32 duizend op de wereld. Er worden ook veel leeuwen in gevangenschap gehouden, zoals in dierentuinen. Dit is een goed iets en een slecht iets. Ze horen natuurlijk in het wild maar veel leeuwen in het wild lijden onder de jacht. Omdat leeuwen ook vee doden, worden ze als schadelijk beschouwd.

In de onderstaande video zien we een vrouw genaamd Or Lazmi. Or is heel erg geïnteresseerd in leeuwen. Ze heeft vier leeuwen opgevoed sinds dat deze slechts welpjes waren. Ze is de leider van de leeuwen, de leeuwen luisteren naar haar.

Het is een hele speciale band tussen mens en dier. De leeuwen zijn onderdeel van een speciaal project. Het project wil aantonen dat ook dieren die interactie hebben gehad met mensen weer in het wild kunnen leven, als dit zo zou zijn dan zou het erg goed zijn voor de leeuw.

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een interessante video vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.