Meteen naar de inhoud
Home » De vrouw hoort met afgrijzen wat 3 meiden in het café zeggen. Dan legt ze dit briefje op hun tafel.

De vrouw hoort met afgrijzen wat 3 meiden in het café zeggen. Dan legt ze dit briefje op hun tafel.

  • door

De 43-jarige schrijfster en opvoedingstherapeute Michelle Icard haalt zich zoals elke ochtend een koffie naast de deur. Maar daar vangt ze een gesprek op tussen 3 mooie schoolmeisjes die zich luidop vrolijk maken over een klasgenote en over andere leerlingen van hun klas die niet zo populair zijn als hen. De eetlust van de tweevoudige moeder gaat plotseling over als ze dit hoort. “Ze waren zo luidruchtig en ik sprong bijna uit mijn vel – het stoorde me zo zeer om hen zo te horen praten” vertelt Michelle. Ze verlaat het café, maar dan bedenkt ze zich zoals ze op Facebook vertelt:

“Ik wilde eigenlijk inkopen gaan doen, maar dan zag ik de meisjes weer aan het raam zitten en vocht echt met mezelf. Dan rende ik naar huis, nam een blad papier en schreef neer wat ik hen wilde zeggen. Vervolgens ging ik terug en bestelde drie koffie’s voor het gezelschap. Ik liep naar hen toe en zei: “Hallo, jullie kennen me niet, maar het lijkt erop dat we elkaar nu zullen leren kennen en ik heb een brief geschreven om jullie te motiveren.” Dan ging ik weg voor ze de brief konden lezen.

Deze boodschap liet Michelle voor de leerlingen achter:

“Hoi meiden!

Ik zat vandaag naast jullie in Starbucks en hoorde jullie praten. Jullie drie zijn duidelijk mooi en werken hard. Ik wou dat jullie innerlijk ook zo mooi was. Ik hoorde hoe jullie met een meisje lachten die tijdens een schoolopvoering een lied zong over hoe alleen ze zich wel voelde – en hoe jullie haar daarmee uitlachten. Over een meisje dat niet de zangeres van de schoolband werd omdat jullie alle stemmen hadden gekregen. Over de domme geschenken die jullie van je vrienden kregen … en jullie klonken zo hatelijk en gemeen.

Jullie zijn slim en knap. Het zou jullie geen kwaad doen als jullie ook nog beleefd en vriendelijk zouden zijn.”

De Facebookpost van Michelle werd ondertussen meer dan 20.000 keer gedeeld en de moeder ontving vele berichten: van ouders die haar bedankten en andere moeders die de brief aan hun kinderen voorlazen en er met hen over praatten. Over de invloed van woorden en wat ze bij anderen kunnen losweken. En de Amerikaanse is blij dat ze haar mond niet gehouden heeft: “Ik denk dat we vaak dingen horen die echt verkeerd zijn, maar er niet op reageren. Maar ik voelde me vreselijk toen ik ze hoorde praten. Ik dacht dat er misschien toch een manier was om hen te beïnvloeden, op een wijze dat ze niet beschaamd zouden zijn, maar toch zouden weten dat wat ze in de openbaarheid doen ook een invloed op anderen heeft.”

DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.