Meteen naar de inhoud
Home » Deze vrouw kocht een bankgebouw om erin te gaan wonen. Van binnen is het prachtig!

Deze vrouw kocht een bankgebouw om erin te gaan wonen. Van binnen is het prachtig!

  • door

Het eerste baantje van Cathy Calhoun was bij de Nationale Bank van Spring City. De vrouw werkte hier als bankbediende, maar niet voor heel lang. Ze nam al gauw ontslag en ze begon een eigen juwelierszaak. Toen ze in 1989 zag dat de bank, waar ze ooit werkte, te koop stond greep ze haar kans en kocht ze het gebouw. Cathy hoefde voor het hele gebouw slechts $52.000 te betalen, maar het kostte daarna wel 24 jaar om het gebouw te verbouwen naar de staat waarin het nu verkeerd. Het filmpje hieronder laat zien hoe mooi het gebouw er nu van binnen uitziet.

Het gebouw, dat al gebouwd werd in 1872, heeft een oppervlakte van 480 vierkante meter. Op het moment dat Cathy het kocht zag het er nog steeds mooi uit, er moest alleen nog wel wat aan gedaan worden om het tot een woonhuis om te toveren. Want met 3 slaapkamers 3 badkamers en een kelder kunnen we dit wel een volwaardig woonhuis noemen.

Ze heeft veel aan het gebouw toegevoegd, maar ook grote delen van het interieur zijn onveranderd gebleven, waaronder de kroonluchters.

De buitenkant van het pand ziet er nog precies hetzelfde uit, zelfs de klok die aan de voorkant hing is er teruggehangen (de klok is goed te zien op de foto’s van de buitenkant). Daarnaast is ook de dubbele kluisdeur behouden gebleven in het gebouw. Af en toe kloppen er nog mensen aan omdat ze denken dat er in het gebouw nog steeds een bank aanwezig is vertelt Cathy. Als Cathy dan open doet lacht ze vriendelijk en grapt ze dat ze alleen deposito’s accepteert.

De lobby van het gebouw heeft ze laten herstellen en ze huurde een schilder in om roze wolken in een lichtblauwe lucht op het plafond te schilderen. Dit zou de zonsondergang op het platteland van Pennsylvania moeten imiteren.

Wat er in de kelder te vinden is verklap ik nog niet. Ik kan je wel vertellen dat dit ooit de plaats was van de kluis in dit gebouw.

Het is prachtig om te zien wat deze vrouw in 24 jaar van het gebouw heeft gemaakt. Ze heeft er ooit $52.000 voor betaald, vervolgens heeft ze er een onbekend bedrag aan uitgegeven voor de renovatie, maar het lijkt alsnog een goede investering te zijn geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.