Meteen naar de inhoud
Home » Deze vrouw kon nauwelijks ademen in haar jurk – daarom geeft ze kritiek op H&M voor hun bizarre maten

Deze vrouw kon nauwelijks ademen in haar jurk – daarom geeft ze kritiek op H&M voor hun bizarre maten

  • door

Iedereen weet dat je kledingmaat maar een getal is, maar wanneer dit nummer zo onlogisch en zelfs verwarrend is, kan het heel moeilijk zijn om kleding in de juiste maat te vinden.

De kleedkamers zijn al stressvol genoeg, met vreemde verlichting die het kledingstuk en ook je lichaam soms helemaal vervormen.

Nu is het zo dat sommige winkels heel vreemde maten hebben, waardoor het nog moeilijker wordt om het juiste kledingstuk te passen.

Studente Lowri Bryne vertelde dat ze nauwelijks kon ademhalen toen ze een jurk paste bij H&M, ook al was deze twee maten groter dan haar gebruikelijke maat.

Facebook

Ze schreef het volgende in een Facebook-post over de H&M maten:

“Ik ben niet te dik (wat eigenlijk ook niets uitmaakt), en hoewel ik 180 centimeter groot ben is mijn vorm van lichaam vrij gemiddeld. Vanwege mijn lengte is het nu al moeilijk voor mij om kleren vinden, maar waarom een jurk maken in onrealistisch kleine maten? Ben ik te dik voor jullie assortiment? Of moet ik gewoon accepteren dat trendy items niet voor mensen zijn die eruitzien zoals mij?”

Facebook

Lowri Bryne is niet de eerste die problemen heeft met H&M en hun maten. H&M wordt namelijk vaak bekritiseerd voor hun inconsistente maten.

Facebook

Ze besloot daarom om een direct bericht naar H&M te sturen die meteen viraal ging.

Lowri schreef het volgende naar H&M op Facebook:

“Wijzig jullie maat systeen want dit is gewoon belachelijk. Ik heb maat 40 en een kleine buste maar vandaag moest ik vragen om een jurk in maat 46, wat ik niet wilde doen. Ik kon bijna niet meer ademen in maat 40 en het was heel vervelend, en niet alleen omdat ik deze jurk heel graag wilde hebben. Denk eens aan alle vrouwen die hun maat heel serieus nemen, dan is het niet zo leuk om naar een maat 46 te vragen.”

De shop assistent bij H&M vertelde Lowri dat de maten voor deze jurk heel laag waren en ze daarom beter een paar maten groter kon proberen.

Facebook

Veel vrouwen hebben nu hun ervaringen met de maten van H&M gedeeld en velen hebben dergelijke situaties meegemaakt.

H&M kan dit dus best serieus nemen. Voor sommige mensen is het gewoon vervelend. Maar voor anderen is het een grote klap voor hun vertrouwen.

Heb jij ooit een gelijkaardige situatie ervaren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.